2009-01-12 16:58:43• hírek • Parajdi Andrea

Nincs még vége a szeméttelep ügynek

Már másfél éve húzódik a pereskedés a megyei szeméttelep kivitelezésének ügyében, amelynek első fokon a Szatmár Megyei Tanács lett a vesztese. Az ítélet ellen fellebbezést indítanak - ez volt a fő témája a Megyei Tanács, a Prefektúra és a Polgármesteri Hivatal hétfő délelőtti egyeztető ülésének.

Májusban lesz két éve, hogy kiírták a megyei szeméttelep kivitelezésének licitjét, azonban az Elbíráló Bizottság elfogadható ajánlat hiányában, érvénytelennek nyilvánította a tendert. Az ajánlatot tett Joint Venture cosoil Geiger Unio konzorcium egyik tagja, óvást nyújtott be a döntés ellen, az ügyet végül a Szatmár Megyei Tanács nyerte meg.

A.szeméttelep feletti pereskedés azonban tovább folytatódott, a konzorcium egésze által indított fellebbezéssel. Az elsőfokú bírósági ítéletet december 24-én mondták ki, ahol a megyei tanács alulmaradt. A döntés értelmében a konzorcium megépítheti a megyei szeméttelepet, az ajánlatában szereplő mintegy 80 millió lej értékben.

Csehi Árpád, megyei tanácselnök a délelőtti gyűlésen hangsúlyozta, teljesen elfogadhatatlan, hogy a tanácsot bírósági határozat kötelezi egy olyan szerződés megkötésére, amely hátrányos a megye tekintetében. A Szatmár Megyei Tanács a kolozsvári táblabírósághoz nyújtja be az ítélettel szembeni fellebbezését.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: