2016-08-29 19:03:45• hírek • Szatmár.ro

Nincs már akadály, jöhet a Wizz Air

A Szatmár Megyei Tanács hétfői ülésén jelentősen csökkentették a repülőtér használati díját.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Szatmár Megyei Tanács komoly tárgyalásokat folytat a Wizz Air magyarországi székhelyű fapados légitársasággal. Ők ugyanis indítanának járatot - esetleg járatokat - Szatmárnémetiből különböző nemzetközi célpontok felé, ám gondot okozott számukra, hogy a díj, amit a légitársaságoknak fizetniük kell a reptér használatáért, meglehetősen magas. Információink szerint a romániai repülőterek közül a szatmári volt a második legdrágább - az első helyen pedig a bukaresti Otopeni reptér áll...

A hétfőn megtartott rendes havi tanácsülésen az egyik napirendi pont tehát a használati díj csökkentése volt - a tanácsosok pedig meg is szavazták ezt, így már nincs akadálya a Wizz Air Szatmárnémetiből induló és ide érkező járatának.

"Egy szakértői céggel készíttettünk egy középtávú pénzügyi tanulmányt, ami azt mutatta, hogy nem okoz gondot az összeg csökkentése, sőt, vonzóbbá teszi a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőret a légitársaságok számára" - magyarázta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A kérdés már csak az, hogy mikor indul az első Wizz Air járat Szatmárnémetiből, illetve mi lesz az úti célja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: