2009-08-26 14:18:06• hírek • Ferenczi Noémi

Nincs maffia a piacokon

Ilyés Gyula polgármester szerint, nem piaci maffia miatt rendezetlen a szatmárnémeti piacok működése, hanem amiatt, hogy a termelők „kinőtték" a zöldség, illetve gyümölcs árusítására kijelölt területet.

Néhány héttel ezelőtt Radu Giurca prefektust tájékoztatást kapott arról, hogy a szatmárnémeti piacokon maffia tevékenykedik, vagyis egyes bűnbandák megtiltják a termelőknek, hogy portékáikat a megyeszékhely piacain árulják, illetve kényszerítik őket, hogy nekik adják el azt egy alacsonyabb áron, amit aztán ők drágábban adnak tovább.

Bizonyos információk szerint, egyes termelők hamis igazolvánnyal árulnak a helyi piacokon. A prefektus minden szálat megmozgatott, hogy megoldást találjon a problémára, bevonta a mezőgazdasági hivatal és a közterület fenntartó hivatal munkatársait, illetve kérte az önkormányzat segítségét. Egy héttel ezelőtt szigorú ellenőrzéseket vezettek be, melynek keretében az összes termelői igazolvány eredetiségét megvizsgálták.

Az ügy fejleményeiről Ilyés Gyula polgármester számolt be szerdán tartott sajtótájékoztatója keretében. Ilyés elmondta, a Szamos piacon végeztek ellenőrzéseket, ezalatt egyetlen hamis igazolványra sem bukkantak, majd hozzátette, évek óta egyetlen ilyen jellegű panasz sem érkezett a polgármesteri hivatalhoz. Szerinte, nem ezzel van a gond elsősorban, hanem azzal, hogy azok a termelők, akik csak néha jönnek árulni kiszorulnak a piac területéről, hiszen szinte az összes stand bérbe van adva olyan termelőknek, akik egész évben használják azt.

Ilyés elmondta, fontolóra veszik egy nagybani zöldségpiac létrehozásának lehetőségét, melyet, amennyiben a tulajdonos is beleegyezik, valószínűleg az Amaci úti autópiacon fognak létre hozni, egyébként nem lenne kifizetődő egy új piac létrehozása. Ezen a nagybani piacon árulhatnának azok a termelők akik nagy tételben árulják termékeiket és kiszorulnak a piacokról.

Aki az elkövetkezőkben tapasztalja a piaci maffia jelenségét jelezheti a közösségi rendőrségnek vagy a polgármesteri hivatalnak - tette hozzá a polgármester.


Az összes termelői igazolványt ellenőrizték
Az összes termelői igazolványt ellenőrizték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: