2009-01-21 14:27:15• hírek • Ferenczi Noémi

Nincs járványveszély

Szatmár megyében nincs influenzajárvány - mondta el a Szatmár.ro-nak Tamas Lidia, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgató-helyettese.

A vírusos megbetegedéseket illetően, az utóbbi időszakban nőtt az ilyen jellegű megbetegedések száma, azonban egyelőre nem kell influenzajárványtól tartanunk. A környező megyékből sem adtak hírt influenzajárványról.

Az.oltásokat illetően, eddig körülbelül 49 ezren kapták meg az influenza elleni szérumot. Tamas elmondása szerint, a teljes influenza elleni oltás-készletet felhasználták és annak függvényében fognak rendelni még vakcinát, hogy mekkora igény van rá.

Az influenza elleni oltóanyag egyébként, mindenki számára ajánlott, de különösen fontos, hogy a fertőződés szempontjából veszélyeztetett személyek megkapják.

A csecsemők, kisgyermekek, a 60 év feletti idősek, a krónikus betegek, valamint a közösségben élők, illetve dolgozó személyek fokozottan veszélyeztetettek, azonban tojásfehérje-érzékenység, az immunrendszert jelentősen gyengítő betegség, illetve kezelés és akut lázas állapot esetén az oltás nem adható.

Eddig negyvenkilencezren kaptak oltást

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: