2018-04-26 07:32:25• hírek • Bede Emőke

Nincs helye a bóvlinak a városnapokon

Már csak egy hónapot kell várni a 2018-as városnapokig, épp ezért a különféle kereskedők és árusok igyekeznek helyet váltani. Azonban nem kap akárki engedélyt, hogy a háromnapos mulatságon részt vegyen.

Ahogyan az előző évben tapasztaltuk, a helyi önkormányzat határozottan kitiltotta a mindenféle bóvli termékekkel előrukkoló árusokat. A komoly megszorítások ellenére is 128 kereskedő vett részt a tavalyi városnapokon, és már idén is több mint félszázan jelezték részvételi szándékukat.
 

„Nem szeretnénk mizériát látni a standok körül, sem improvizált sátrakat. Épp ezért ettől az évtől kezdve még komolyabb és gyakoribb ellenőrzéseket fogunk tartani annak érdekében, hogy kulturált módon szórakozhasson a lakosság” –mondta el Kereskényi Gábor, majd azt is hozzátette, hogy különös figyelmet fognak fordítani a szemétkérdés – főként a használt olaj – megoldására.
 

Ebben az évben igazi sokszínűségre törekszenek a szervezők, azaz kevesebb lesz a miccs és sültkrumpli felhozatal, ehelyett inkább helyi specialitásokat,  illetve a vendégek által hozott ételkülönlegességeket lehet majd megkóstolni. S hogy van-e igény ezekre? A szatmári lakosok által kitöltött kérdőívek azt bizonyították, hogy igen.
 

Az előző évhez képest azonban ebben idén egy újdonsággal is készül az önkormányzat a kereskedelmet folytató résztvevőknek, ugyanis idén a nonprofit szervezetek és a kézművesek ingyen mutathatják meg portékáikat a nagyközönségnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: