2017-05-18 11:22:25• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs gyógyszere a kórháznak? Fizessen!

Egyáltalán nem számít példa nélküli jelenségnek, hogy a Szatmár Megyei Kórházban nincs kellő mennyiségű megfelelő gyógyszer, ezért a pácienseknek maguknak kell beszerezniük az orvosságot. Belső hatalmi harcok elmérgesedésére volt szükség ahhoz, hogy az egészségügyi intézmény munkatársai tüntetéssel hívják fel az áldatlan, ám cseppet sem új jelenségre a figyelmet. Amire a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár is reagált.

A pénztár a sajtónak elküldött rövid közleményben értesíti az érintetteket: a fennálló törvények értelmében a kórháznak meg kell térítenie a páciens által vásárolt gyógyszerek értékét.

„A páciensek írásos kérvény benyújtásával igényelhetik a gyógyszerek árának megtérítését, ám csakis abban az esetben, ha az osztályon dolgozó orvos írta azt fel és megfelel a kórház vezetősége által megszabott módszertannak” - írja a közleményben.

„Meggyőződésünk, hogy a Szatmár Megyei Kórházban fellépő probléma ideiglenes és megoldható, mégis fontosnak érezzük tájékoztatni a betegeket, mert ők nem lehetnek e helyzet szenvedő alanyai” - indokolja az időzítést a pénztár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: