2010-12-31 10:30:41• hírek • Szatmar.ro

Nincs gond az élelmiszerekkel

Az ünnepi időszakban 4000 lejre büntettek az állat-egészségügyiek, azonban most nem a kereskedelmi egységek vétettek a törvények ellen, a bírságokat ezúttal állatorvosok kapták.

Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelőség ellenőrei december 24. és 31. közötti időszakban 64 akciót hajtottak végre a háztartásokban és kereskedelmi egységekben. Karácsonytól egészen az év utolsó napjáig mindössze két pénzbírságot róttak ki, amelynek összege 4000 lej.
Ellenőriztek élelmiszerraktárakat, közélelmezési egységeket, iskolai és óvodai kantinokat, piacokat, pékségeket, kávézókat, csomagoló egységeket, hús- és tejfeldolgozó üzemet, szárnyasfarmot, állatgyógyszertárt, és különböző háztartásokat.

Ezúttal nem volt gond az élelmiszerek tárolásával, csomagolásával, minőségével. Két állatorvost büntettek meg amiatt, hogy indokolatlanul több, mint 15 napot késtek a sertések egy országos adatbázisba való beregisztrálásával.
Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelőség továbbra is folytatja ellenőrző akcióit, annak érdekében, hogy megőrizzék a lakkosság és az álltok egészségét, és megelőzzék a fertőzések terjedését az élelmiszerekkel.


Ezúttal nem találtak fertőzött disznóhúst
Ezúttal nem találtak fertőzött disznóhúst


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: