2009-11-16 15:19:58• hírek • Gozner Gertrud

Nincs elég cukor

A Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) eredetileg november 16-ra ígérte a segélyosztás második fordulójának kezdetét, amikoris a cukorszállítmányt osztották volna szét a rászorulók között.

Azonban mivel nem áll a rendelkezésükre az elégséges cukormennyiség, a hivatal meghatározatlan időre elhalasztotta ennek kiadását.  Így egyelőre cukor nélkül maradnak a Szatmárnémetiben lakó munkanélküli segélyből élők, a kisnyugdíjasok és a fogyatékkal élő személyek.

Egyúttal változik a szétosztás helye is, amíg a lisztsegélyt a Vöröskereszt irodánál vehették át a jogosultak, addig  a cukrot a volt szociális étkezdében fogják átadni a hivatal munkatársai, a Vasile Lucaciu utca 44 szám alatt.

A munkanélküli segélyből élők, a 400 lej alatti juttatást kapó nyugdíjasok, valamint a fogyatékkal élő felnőttek és gyermekek, illetve ezek hozzátartozói, akik Szatmárnémeti lakhellyel rendelkeznek, fejenként 4 kilogrammnyi cukormennyiségre jogosultak. A hivatal bejelentése szerint akik még nem vették át a nekik járó 15 kg-nyi lisztmennyiséget, ezt a cukorosztás időszakában is megtehetik.

Az élelmiszersegély átvételéhez szükség van személyi igazolványra, a nyugdíjszelvényre, a fogyatékossági-, illetve a munkanélküli segélyt igazoló papírra. Jelen pillanatig 4 ezren vették át a nekik járó juttatást a Szociális Gondozói Hivatal által nyilván tartott 8 ezer személyből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: