2012-12-28 16:23:10• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs egyezség a megyei személyszállítók között

Egyelőre nincs egyezség a Szatmár megyei személyszálló cégek között, ezért a vállalkozások másfél hét haladékot kaptak a Szatmár Megyei Tanács (MT) illetékeseitől arra, hogy konszenzusra jussanak a különböző útvonalak megrajzolásának kérdésében.

Péntek délelőtt a Közigazgatási Palota nagy gyűléstermében találkozott egymással tucatnyi fuvarozó, Mircea Govor alelnök valamint Ioan Seres és Marcel Faur, az MT szakemberei. A megbeszélés célja az volt, hogy a 2013-2019-es periódusra megállapítsák a Szatmár megyén belüli személyszállítás útvonalait. Noha az MT november közepe óta várta a cégek javaslatait ezzel kapcsolatban és ezzel a lehetőséggel csak kevesen éltek, pénteken mégis heves vita robbant ki egy-egy útvonallal kapcsolatban. Nem volt teljes az egyetértés az MT képviselői között sem: amíg Govor azt mondta, hogy törölni fognak minden átfedést, addig Faur kijelentette, hogy ez technikailag nem lehetséges.

Végezetül Faur január 7-ig adott haladékot a vállalkozóknak, hogy készítsék el javaslataikat és azokat juttassák el az MT-hez. Govor határozott hangon kijelentette, hogy mindent meg fognak tenni a nem lojális konkurencia megszüntetéséért és a „cápáknak" nevezett feketézők kiszűréséért. Leszögezte, hogy az MT elsődleges szempontja, hogy a megye minél nagyobb részét lefedjék az útvonalak, még akkor is, ha adott esetben egyik-másik gazdaságilag nem kifizetődő a vállalkozások számára.

Az MT alelnöke bejelentette, hogy a jövőben nem bírságolják többé a cégeket (azok úgyis mindig megtámadják azt a bíróságon, az ügy pedig elhúzódik), hanem az ismételt törvényszegőkkel szerződést bontanak! Remélhetőleg ez a lépés hozzájárul a sokszor nem túl magas színvonal megemeléséhez is.

A jelenlen érvényben lévő működési engedélyek országos szinten május elsején lejárnak. Addig minden egyes megyében el kell készülnie az új útvonaltervnek (amely értelemszerűn változhat az előzőhöz képest). A vállalkozók ezt követően minden egyes útvonalra külön licitálhatnak - ezt Bukarestben bírálják el.

Szatmár megyében az előző periódusban 32 szolgáltató tevékenykedett összesen 73 különböző útvonalon. Az MT elképzelései szerint, az átfedések megszüntetése miatt, 16 útvonal szűnne meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: