2009-01-29 16:44:04• hírek • Parajdi Andrea

Nincs döntés a 16-os lakónegyed ügyében

Negyedik alkalommal halasztotta el a városi tanács a 16-os lakónegyed koncessziós szerződésének jóváhagyását. A szerződés 12 évre szól ezért a döntést nem lehet elhamarkodni - vélik a tanácsosok.

Mint ismeretes a 16-os lakónegyed felújítását koncessziós szerződéssel oldaná meg a város. A modernizálás hasonló struktúra alapján zajlana mint a 14-es, a Solidaritati vagy pedig a 14Mai lakónegyedekben, csupán a város más formában rendezné a felújítás költségeit.

A.koncessziós szerződés értelmében, a licitet megnyerő cég saját költségén oldaná meg az utak leaszfaltozását, a járdák és tömbházbejáratok kialakítását, az illegális garázsok lebontását, a parkolóhelyek létrehozását, és a zöldövezet kiépítését.

A cégnek mindenképpen érdeke alapos, és időtálló munkálatokat végezni, ugyanis a 12 évre szóló koncessziós szerződés lejártáig az egész lakónegyed karbantartását is meg kell oldania. A munkálatokért a város évente egy előre meghatározott összeget fizetne a cégnek, amely akkor tud igazán profitálni ha két-három év alatt minőségi szempontok alapján végzi el a munkálatokat.

A január 29-i tanácsülésen Claudiu Ardelean, a Demokrata Liberális Párt tanácsosa vetette fel a koncessziós szerződésről való döntés újbóli elhalasztásának ötletét, mint mondta hiányzik egy olyan rész, amely megszabná a kötelező eljárást arra az esetre, ha nem tisztelné a cég a koncessziós szerződés tartalmát. A tanácsosok egyet értettek abban, hogy egy 12 évre szóló szerződéről nem lehet elhamarkodottan dönteni, így hiánypótlás céljából ismét visszaküldték az előterjesztést.

Még várni kell a 16-os lakónegyed felujitására vonatkozó licit kiírásáig.

A 16-os lakónegyed teljes modernizálását tervezik.

Felújítják az utakat, rendbe teszik a járdákat és kibővítik a zöldövezetet is.

Hasonló munkálatokat terveznek a 16-os lakótelepen mint a 14-es, a Solidaritatii, vagy pedig a 14Mai negyedekben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: