2013-03-12 16:44:50• hírek • Kocsis Zoltán

Nincs VinCe Nachbil nélkül

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan az idén is részt vehetett  március 9-10-én a VinCe Borfesztiválon a Nachbil Borászat. Ez már komoly elismerés, mivel a tavaly öt romániai borászatot hívtak meg Budapestre, idén viszont csak négyet. A krasznabélteki borászat azonban ezúttal is ott lehetett Európa és a világ legjobb borai között.

Hogy mekkora súlya van a nemzetközi borász-társadalomban a VinCének, azt jól példázza, hogy idén 160 termelő ezer borát kóstolhatták meg a vendégek a budapesti Corinthia Hotelben. A termelők túlnyomó többsége természetesen magyarországi volt, ám felsorakoztak a szomszédos országok legpatinásabb termelői, valamint Olaszországtól Krétán keresztül Kínáig több nemzetközileg elismert borászat is. Az eseményt megtisztelte jelenlétével nyolc bornagymester, azaz Masters of Wine is. Ez a legkiemelkedőbb cím, amit a borászatban el lehet nyerni. Jelenleg 301 olyan személy él a földkerekségen, aki ezt a címet viselheti.

A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kaptak az eseményen, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhettek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek - sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más - ugyancsak helyet kaptak a rendezvényen. 
A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon - mesterkurzusokon - és interaktív workshopokon kóstolhattak, tanulhattak a borkedvelők, naprakész információt és hatékony segítséget kaphattak a borászok.

Romániából a Nachbil mellett a Petro Vaselo, az Avincis és a Stirbei kapott meghívót. „Szombaton szinte levegőt is alig kaptunk, olyan sok volt az érdeklődő. Általában véve nagyon elégedettek voltak a román borokkal, meglepte őket a magas színvonal", számolt be élményeiről Serli Csilla.

A Nachbil borászat szakértője elárulta, hogy a krasznabélteki dombok nedűi közül idén elsősorban a Királyleányka, Sauvignon Blanc és a Zöld szilváni aratta a legnagyobb sikert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: