2019-02-05 12:05:07• hírek • Bede Emőke

Nincs Szatmár megyei középiskola az ország top 100-as listáján

Az admitereliceu.ro portál ismét közölte azon listáját, melyen az ország középiskoláit rangsorolják a felvételi és az érettségi során szerzett átlagok, illetve az érettségi sikerességi rátája alapján. Az országos top 100 között ebben az évben sajnos nincs szatmári tanintézmény.

A legújabb lista szerint a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnáziumnak nem sikerült megőriznie a tavalyi 78-ik helyét, ugyanis ebben az évben csupán a 101-ik pozíció elhódítására volt elegendő az iskola által megszerzett pontszám. Megyei második helyen, az országos listán pedig 154-ként végzett a Ioan Slavici Főgimnázium, mely ezzel öt helyet javított tavalyi eredményéhez képest. Bár a Iohann Ettinger Német Elméleti Líceum 202-ik helyével kicsúszott a top 200-as listából, ez mégis elég volt ahhoz, hogy magáénak mondhassa a megyei rangsor harmadik helyét. A dobogóra nem fért fel, de épp csak egy hajszállal maradt le a Nagykárolyi Elméleti Líceum, mely az országos listán a 222-ik helyen foglalja el, majd 250-ikként következik a Doamna Stanca Főgimnázium.
 

Megyei hatodik helyen, országos viszonylatban pedig a 298-ik helyen következik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Líceum pedig a 334-ik pozícióig jutott, azaz sikerült megőriznie tavalyi pozícióját. Kereken a 400-ik helyre futott be az Avasfelsőfalusi Elméleti Líceum, majd 20 hellyel lemaradva következik a Nicolea Steinhardt Ortodox Líceum. A megyei top 10-es lista tízedik helyén, az országos lista 489-ik helyén pedig a Református Gimnázium végzett.
 

A Szatmár megyei tanintézményeket összesítő listán egyébként 23 középiskola szerepel. Az utolsó helyekre a Nagytarnai Technológiai Líceum, a Constantin Brancusi Faipari Líceum, valamint a Simion Barnutiu TechnológiaiLíceum kerültek. Az ezen oktatási intézmények által elért eredmények az országos lista 1070., 1135., illetve a 1192. helyeinek megszerzésére volt elegendő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: