2013-03-27 15:21:16• hírek • Prohardver.hu

Nikon D7100 – 24 MP a javából

A Nikon APS-C-s dSLR felhozatalának jelenleg a D7000 a nem hivatalos csúcsa. Vajon a D7100 méltó utódja lesz? Kiderítjük!

Külvilág, ergonómia

A Nikon D7100 külsőre hasonlít az elődmodellhez, a D7000-hez, azonban formavilágát a D800-zal bevezetetthez, majd a D600-zal folytatotthoz igazították. Persze majd látni fogjuk, hogy azért a kezelőfelület is megváltozott itt-ott.

Méretét tekintve szinte majdnem milliméterre azonos terjedelmű a két készülék, de súlyra a D7100-nak van 15 gramm előnye. Az újonc is magnéziumötvözet/műanyag keverékből lett felépítve, s már első fogásra is kellően masszív benyomást kelt. Apropó fogás: nekünk úgy tűnt, mintha a markolat kissé vékony lenne, de ez nyilván szokás és ízlés kérdése – a biztos fogás természetesen itt is megvan. A jó építési minőséget a D800 és D300S-hez hasonló időjárásálló kivitelezés csak alátámasztja.

A készülék előlapján a régebbi modellhez hasonló alkatrészelrendezést találunk: a markolat és az optika között látható az AF segédfénye, a két funkciógomb, majd a bajonett másik oldalán az IR vevő ablaka és legalul az AF mód kapcsolója.

A hátoldalon már nagyobb különbségeket lehet felfedezni. Ami már első pillantásra is feltűnt, hogy a kijelző valamivel nagyobb lett (3,2” versus 3”) és immár nem lehet rá felpattintani védőlapot. De a nyomógombok és egyéb vezérlők elrendezése és kiosztása sem ugyanaz, mint a D7000-nél: csakúgy, mint a D700/D800 vázaknál, a +/- jelű gombokat itt is felcserélték, amire valószínűleg azért került sor, hogy ha másodvázként használjuk a D7100-t egy D800 vagy D600 mellett, akkor ne legyen ebből galiba.

A teljes, széleskörű teszt a Prohardver.hu oldalon olvasható!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: