2012-03-09 12:28:28• hírek • Prohardver.hu

Nikon Coolpix AW100, a sokat tűrő terepgép

A Nikonos óta először ismét a víz alá merészkedik a Nikon a terepszínű mintázatú, ütésálló AW100-zal.

Legjobb tudomásunk szerint a Nikon a Nikonos fényképezőgépek óta nem gyártott olyan masinát, ami víz alatti fotózásra alkalmas lenne bármiféle külön kiegészítő nélkül. Nos, szigorúan véve a Coolpix AW100 sem kifejezetten ilyen célra lett kifejlesztve, de fagy-, törés- és porállósága mellett a vízhatlanságot is megtaláljuk jellemzői közt.

Ebben a „kemény” kategóriában eddig a Canon, az Olympus és a Panasonic kompakt tankjaihoz volt szerencsénk, így a Nikon AW100-at kézbe véve kissé meglepő volt annak pillekönnyű felépítése. Ha például az Olympus legkeményebb gépei (TG-810, TG-8010) után közvetlenül fogjuk meg, nem is hinnénk el, hogy a kis Nikon pont velük szeretne versenyezni a könyörtelen bánásmódhoz készüléket kereső vevők kegyeiért. A „könnyed” felépítés persze nem baj, hiszen aminek alig van súlya, az kisebbet is koppan, ha leejtik.

Ami a filigrán felépítést illeti, ez nem csak a készülék súlyán, hanem a nyomógombok méretén is látszik, érződik. Félreértés ne essék: a vezérlőszervek minősége elsőrangú, nagyon határozott nyomásponttal rendelkeznek, de méretük igen apró, így kesztyűben nehézkes lehet a nyomkodásuk. Erre találta ki a gyártó a „mozgatásos vezérlést”, amit majd kicsit később részletesen kitárgyalunk.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Az új Nokon gépet extrém körülmények közötti használatra tervezték

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: