2016-09-28 02:37:50• hírek • Szatmar.ro

Továbbra sem tud győzni a Real Dortmundban

A címvédő Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott Dortmundban a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, míg Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszava két góllal kikapott a Sporting CP vendégeként.

A német és a spanyol együttes összecsapása nagy iramban kezdődött, a címvédő madridiak szereztek vezetést a 17. percben Cristiano Ronaldo révén, a házigazda a szünet előtt kissé váratlanul egyenlített a madridiak kapusa, Keylor Navas nagy hibája után. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, ezek közül a Real élt egy kínálkozó lehetőséggel: Benzema kettős kapufája után az első nemzetközi kupagólját szerző Varane ismét a Realnak szerzett vezetést, a 86. percben azonban a percek óta sántikáló Schürrle beállította a 2-2-es végeredményt. A Real Madrid ezzel továbbra is nyeretlen Dortmundban.

Az F csoport másik meccse rendkívül egyoldalú összecsapást hozott: Lisszabonban csak a Sporting volt a pályán, amely Bryan Ruiz és Bas Dost góljaival bő félóra alatt elintézte a teljesen súlytalan és veszélytelen Legia Varsót. A lengyel csapat, amelyben Nemanja Nikolics ezúttal a 60. percig volt a pályán, az első fordulóban odahaza 6-0-ra kapott ki a Dortmundtól.

Hasonló forgatókönyv szerint zajlott az F csoportban a Köbenhavn és a Brugge összecsapása is, azzal a különbséggel, hogy a hazaiak fölényük ellenére sem tudtak betalálni az első félidőben. A szünet után Stefano Denswil senkitől sem zavartatva lőtt saját kapujába, amitől aztán teljesen megzavarodtak a belgák. Thomas Delaney pazar, 30 méteres bombával növelte csapata előnyét, majd Federico Santander és Mathias Jörgensen egyaránt egy-egy fejes góllal tették teljessé a kiütést. Amibe az is belefért, hogy Ludwig Augustinsson még 1-0-nál egy büntetőt is kihagyott.

A négyes másik meccsén a Leicester és a Porto jóval nagyobb és kiélezettebb csatát vívott egymással. Mindkét csapat egy sor helyzetet dolgozott ki, ám amíg a portugálok a mexikói Jesus Corona révén csak egy kapufáig jutottak, addig Iszlam Szlimani fejese győzelmet jelentett az angol bajnoki címvédő számára.

A várakozásoknak megfelelően szintén nagyon sima volt a Juventus zágrábi győzelme is - igaz ez még akkor is, ha az olasz sorozatbajnoknak egy kis szerencsére is szükség volt az elején. A Dinamo-védelem kapitális hibája hozta össze Miralem Pjanic vezető gólját, majd néhány perccel később Gordon Schildenfeld fejese után csattant a labda az olasz felső lécen. Ezután viszont már minden sima volt: Gonzalo Higuain közelről, Paolo Dybala távolról növelte a Juve előnyét, a végén pedig Adrian Semper kapus hozott össze egy öngólt.

Remek mecset hozott a csoport másik meccse Sevillában, ahol két eltérő félidőt láthattak a nézők. Az első játékrészben inkább a Lyon volt veszélyesebb, gólt azonban a szünet után Wissam Ben Yedder révén a hazaiak szereztek. Ezt követően aztán futószalagon jöttek a Sevilla-helyzetek, de az eredmény már nem változott - elsősorban azért nem, mert Luciano Viettónak még 11-esből sem sikerült növelnie csapata előnyét.

Az első két csoportforduló legpechesebb csapata a Bayer Leverkusen, amely két hete hazai pályán 2-0-s vezetést tékozolt el a CSZKA Moszkva ellen, most pedig 1-0-t a Monaco otthonában. Javier Hernandez góljával ezúttal a 94 (!) percig vezettek, ekkor jött azonban Kamil Glik bombagólja.

A másik találkozó is kiegyenlített küzdelmet hozott, amelyen a CSZKA Moszkvának és a Tottenhamnek is megvoltak a maga lehetőségei. Gólt azonban csak a londoniak lőttek Höng-Min Szon révén, de a Spurs nem érdemtelenül nyert Moszkvában, hisz korábban Dele Alli révén a kapufát is megdöngették. Érdekesség, hogy ebben a négyesben hazai csapat eddig még nem tudott nyerni...

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:

AS Monaco -Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
gólszerzők: Glik (90+4.), illetve Hernández (73.)

CSZKA Moszkva -Tottenham Hotspur  0-1 (0-0)
g.: Szon (71.)

Az állás:
1. AS Monaco 4 pont
2. Tottenham Hotspur 3
3. Bayer Leverkusen 2
4. CSZKA Moszkva 1

F csoport:
Borussia Dortmund -Real Madrid  2-2 (1-1)
g.: Aubameyang (43.), Schürrle (87.), illetve C. Ronaldo (17.), Varane (68.)

Sporting Lisboa -Legia Warszava 2-0 (2-0)
g.: Ruiz (28.), Dost (37.)

Az állás:
1. Borussia Dortmund 4 pont (8-2)
2. Real Madrid 4 (4-3)
3. Sporting Lisboa 3
4. Legia Warszava 0

G csoport:
FC Köbenhavn -Club Brugge 4-0 (0-0)
g.: Denswil (53., öngól), Delaney (64.), Santander (69.), M. Jörgensen (90+2.)

Leicester City -FC Porto  1-0 (1-0)
g.: Slimani (25.)

Az állás:
1. Leicester City 6 pont
2. FC Köbenhavn 4
3. FC Porto 1
4. Club Brugge 0

H csoport:
Sevilla -Olympique Lyon 1-0 (0-0)
g.: Ben Yedder (53.)

Dinamo Zagreb -Juventus  0-4 (0-2)
g.: Pjanic (24.), Higuaín (31.), Dybala (57.), Semper (85., öngól)

Az állás:
1. Juventus 4 pont (4-0)
2. Sevilla 4 (1-0)
3. Lyon 3
4. Dinamo Zagreb 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: