2017-11-09 10:46:39• hírek • Viki

Nikolics: ideje lenne gólt szereznem

Magyarország Szélesi Zoltán irányításával lép pályára 21.00 órai kezdettel Luxemburgban, de már George Neeskens leendő kapitány szemei előtt készül a csapat.

Nikolics Nemanja nagyon várja, hogy csütörtökön Luxemburgban több mint egy év után ismét magára ölthesse a magyar labdarúgó-válogatott mezét.

"Örülök, hogy egy év után ismét a csapattal vagyok. Nagyon motiváltan érkeztem. Rég szereztem gólt a nemzeti együttesben, ideje lenne ismét betalálni" - jelentette ki az elutazás előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren tartott szerdai sajtótájékoztatón a Chicago Fire gólkirály csatára, aki legutóbb tavaly októberben szerepelt a válogatottban, melynek színeiben több mint két esztendeje nem volt eredményes.
    
Nikolics elárulta, hogy beszélt a leendő szövetségi kapitánnyal, Georges Leekensszel, de csak általános dolgokról ejtettek szót. Számára szimpatikus és érdeklődő volt a belga szakember. A korábban a magyar és a lengyel bajnokságban is gólkirály játékos kifejtette, reményei szerint egyszer olyan bizalmat kap a válogatottban is, mint klubcsapataiban, amelyekben még nem okozott csalódást edzőinek.
    
"Két jó eredménnyel szeretnénk elbúcsúztatni ezt az évet, de válogatott szinten nincs könnyű mérkőzés. Luxemburgban nekünk kell a tempót diktálni és nem kell alkalmazkodnunk az ellenfél játékstílusához, azt kell végrehajtanunk, amit mi elterveztünk és gyakoroltunk az elmúlt napokban" - mondta a csütörtöki meccsel kapcsolatban Nikolics, aki megjegyezte, hogy megtekintették a luxemburgi csapat őszi bravúrját, amikor gól nélküli döntetlent ért az Eb-döntős Franciaország vendégeként.
    
Szélesi Zoltán megbízott szakvezető arról számolt be, hogy pozitív a hangulat a csapatnál, amely jó munkát végzett az elmúlt két nap során. A szakember sérülés miatt nem számíthat Fiola Attila, Guzmics Richárd és Elek Ákos játékára.
    
A 35 éves tréner Leekens-ről azt mondta, egyelőre nem tudja megítélni szakemberként, mivel nem látta munka közben, de pozitív hozzáállású és közvetlen embernek ismerte meg, akinél fontos a hangulat. Személyes ambícióiról úgy nyilatkozott, hogy nemcsak jó eredményt, hanem jó játékot is vár együttesétől a soron következő két találkozón, melyeken ő irányítja a válogatottat.

Luxemburg válogatottját immár nem lehet elintézni egy kézlegyintéssel, mondván lelkes amatőrök csapata. Ezt jelzi nem csak a közelmúltban Franciaország ellen elért gól nélküli döntetlen fontos világbajnoki selejtezőn, hanem az is, hogy  Laurent Jans  a belga élvonalbeli Beveren alapembere, Chris Philipps és Vincent Thill  a francia első osztályú Metz játékosa, Mario Mutsch pedig 8 év és 208 élvonalbeli mérkőzés után hagyta el a nyáron Svájcot és tért haza 33 évesen. Sok mindent elmond továbbá a luxemburgi foci jövőjéről, hogy a német élvonal 18 csapatának utánpótlásában 8 nagyhercegségbeli játékos is pallérozódik. Márpedig külföldiként ennél több labdarúgót csak Ausztria ad. Magyar játékos pedig mindössze csak egy van...

A magyar labdarúgó-válogatott eddig mind a tíz mérkőzésén győzött Luxemburg ellen, amellyel csütörtökön idegenben játszik barátságos találkozót. Magyarország és a nagyhercegség csapata együttes legutóbb, hat éve szintén Luxembourgban csapott össze, akkor Szabics Imre góljával 1-0-s vendégsiker született. A legnagyobb különbségű, 8-1-es diadal 1975-ben volt.

    Az eddigi mérkőzések:
1938.01.16., Luxembourg: Luxemburg-Magyarország 0-6  
1946.10.31., Esch: Luxemburg-Magyarország 2-7  
1974.10.13., Luxembourg: Luxemburg-Magyarország 2-4, Eb-selejtező  
1975.10.19., Szombathely: Magyarország-Luxemburg 8-1, Eb-selejtező  
1983.03.27., Luxembourg: Luxemburg-Magyarország 2-6, Eb-selejtező  
1983.04.17., Budapest: Magyarország-Luxemburg 6-2, Eb-selejtező  
1992.09.09., Luxembourg: Luxemburg-Magyarország 0-3, vb-selejtező  
1993.10.27., Budapest: Magyarország-Luxemburg 1-0, vb-selejtező  
2003.04.30., Budapest: Magyarország-Luxemburg 5-1
2011.06.03., Luxembourg: Luxemburg-Magyarország 0-1 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: