2016-10-19 01:12:48• hírek • Kocsis Zoltán

Nikolicsnak húsz perc jutott a madridi kiütésből

A nyolc keddi Bajnokok Ligája-mérkőzés közül négy is idegenbeli győzelemmel végződött, az est egyik rangadóját is Lyonban nyerte meg a Juventus. A másik derbi gól nélküli döntetlenre végződött Leverkusenben, a Real Madrid pedig kiütötte a Legia Varsót. A legdrámaibb vereséget a Brugge szenvedte el.

Az est egyik rangadóját a H csoportban vívták, ahol a Lyon a Juventust fogadta. A két gárda nem hazudtolta meg magát, a meccs igazi rangadónak bizonyult. Az események a 26. perc után pörögtek fel, amikor Gonzalo Higuian lövését Anthony Lopes védte bravúrral. Alig tíz perccel később a másik kapuson, Gianluigi Buffonon volt a sor, aki a Leonardo Bonucci által elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőnél fogott ki Alexandre Lacazette-en. Az első félidő egy újabb Higuain - Lopes párharccal zárult, ismét a kapus nyert.

A szünet után Nabil Fekir lövésénél ismét Buffon brillírozott, majd újra bajba került a Juve: Mario Lemina megkapta második sárgáját. A Lyon kapuja elé szögezte az olaszokat, ám Buffont egyszerűen nem lehetett legyőzni. Mi több, a 76. percben egy egyéni akció végén Juan Cuadrado megszerezte a győztes gólt a Juventus számára - azért is, mert a hátralévő időben Buffon még bemutatott egy-két komoly védést.

A csoport másik meccsén a Sevilla egy sor helyzetet alakított ki Zágrábban, amíg végül Samir Nasri az első félidő hajrájában betalált. A szünet után a Dinamo kissé magára találta, több helyzetet is kialakított, de az eredmény nem változott. Igaz, a gólhoz leginkább a Sevilla csatára, Luciano Vietto állt közel, aki két ordító helyzetet is elpuskázott.

Az est másik rangadóját Leverkusenben játszották, ahol a Bayer és a Tottenham harcos, kiegyenlített, de meglehetősen eseménytelen első félidőt hozott össze. Mindez a játékrész utolsó perceiben változott meg kissé, amikor előbb Vincent Janssen fejelte a labdát a hazai lécre, majd Javier „Chicharito" Hernandez lőtt kevéssel a vendégek kapuja mellé. A szünet után aztán magasabb sebességi fokozatra váltott a Leverkusen. Szinte egy csapat volt a pályán, de mindhiába: Charles Aranguiz, Hernandez, Admir Mehmedi, Stefan Kiessling a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is kihagyták. Hugo Lloris kapus szenzációsan védett, a 48. percben például Chicharito közeli lövése után a labda háromnegyede már áthaladt a gólvonalon - de nem teljes terjedelmével, mert a francia kapus megfogta.

Az E csoport másik meccsén Moszkvában a CSZKA Lacina Traoré góljával szerzett vezetést a Monaco ellen. A dolog érdekessége, hogy a Kolozsvári CFR korábbi elefántcsontparti csatára pont a Monaco kölcsönjátékosaként szerepel a moszkvaiaknál. A folytatásban mindkét csapat előtt akadtak helyzetek és sokáig úgy tűnt, a CSZKA két negatív sorozata is megszakad végre. Ám Bernardo Silva a 86. percben kiegyenlített, ezzel Igor Akinfejev kapus sorozatban 40. BL-meccsén kapott gólt, a CSZKA pedig 23. meccsén maradt nyeretlen.

Leicesterben a G csoport első két helyezettje találkozott egymással, az angol bajnok vendége a dán Köbenhavn volt. A 40. percig nem esett gól, ekkor Rijad Mahrez szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A bekapott találat után megélénkült a meccs, bátrabbak lettek a dánok is, Andreas Cornelius fejesével pedig majdnem kiegyenlítettek. A szünet után is kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei. Hogy a Leicester végül megnyerte a meccset, nagyban köszönhető Jasper Schmeichelnek, aki az utolsó pillanatokban az est egyik legnagyobb védését bemutatva hárította Cornelius ziccerét.

A kvartett másik meccsén a Brugge 44 év után fogadta a Porto csapatát és Jelle Vossen révén meg is szerezte idei első BL-gólját. A szünet után azonban szinte csak a vendégek tudtak veszélyesek lenni és meg is fordították az állást. Előbb Miguel Layun egyenlített egy 20 méteres bombával, majd a 93. percben André Silva szerezte meg a győztes gólt büntetőből.

Végezetül az E csoportban Pierre-Emerick Aubameyang már a 9. percben vezetést szerzett a Dortmundnak Lisszabonban, majd a 43. percben Julian Weigl egy szépségdíjas találattal növelte a Sporting hátrányát. A szünet után azonban Bruno Cesar 11 méterről elvégzett közvetett szabadrúgásból szépített. A Sportingnak több komoly lehetősége is adódott az egyenlítésre, de Cristian Pulisic révén a Dortmund is eltalálta egyszer a hazai lécet - az eredmény azonban nem változott.

A kvartett másik meccsén a címvédő Real Madrid a Nemanja Nikolics csapatát, a Legia Varsót fogadta és meglepetésre a vendégek előtt adódott az első helyzet, amikor Vadis Odjida-Ofoe a kapufát találta el. Nagyon sokat persze nem kellett várni a hazai találatra, Gareth Bale már a 16. percben beköszönt. Majd négy perccel később Tomasz Jodłowiec lábáról pattant a hálóba Marcelo lövése. Miroslav Radovics ugyan a 22. percben szépített, Marco Asensio még a szünet előtt ismét kettőre növelte a királyiak előnyét. A szünet után aztán két csereember, Lucas Vasquez és Alvaro Morata (aki előbb gólpasszt is adott) révén lett teljes a kiütés, melyből a magyar válogatott csatárának, Nikolics Nemanjának csak 20 perc jutott osztályrészül.

BAJNOKOK LIGÁJA

E-CSOPORT, 3. FORDULÓ
CSZKA Moszkva -AS Monaco  1-1 (1-0)
gólszerzők: Traore (34.), illetve Silva (87.)

Bayer Leverkusen (német)-Tottenham Hotspur (angol) 0-0

Az állás: 1. Monaco 5 pont, 2. Tottenham Hotspur 4, 3. Bayer Leverkusen 3, 4. CSZKA Moszkva 2    

F csoport:
Real Madrid -Legia Warszawa 5-1 (3-1)
gólok: Bale (16.), Jodlowiec (20., öngól), Asensio (37.), Lucas (68.), Morata (84.), illetve Radovic (22., 11-esből)

Sporting Lisboa - Borussia Dortmund  1-2 (0-2)
gólok.: Cesar (67.), illetve Aubameyang (9.), Weigl (43.)

Az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont (10-3), 2. Real Madrid 7 (9-4), 3. Sporting CP 3, 4. Legia Warszawa 0

G csoport:
FC Bruges -FC Porto  1-2 (1-0)
gólok.: Vossen (12.), illetve Layun (68.), Silva (93., 11-esből)

Leicester City -FC Köbenhavn 1-0 (1-0)
gólok.: Mahrez (40.)

Az állás: 1. Leicester City 9 pont, 2. FC Köbenhavn 4 (5-2), 3. FC Porto 4 (3-3), 4. Club Brugge 0

H csoport:
Olympique Lyon -Juventus  0-1 (0-0)
gól.: Cuadrado (76.)
kiállítva: Lemina (54., Juventus)

Dinamo Zagreb -Sevilla  0-1 (0-1)
gól.: Nasri (37.)
Az állás: 1. Juventus 7 pont (5-0), 2. Sevilla 7 (2-0), 3. Olympique Lyon 3, 4. Dinamo Zagreb 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: