2011-12-15 01:53:46• hírek • Szatmar.ro

Nikolic tavaszig repítette a Steauát

Egy, csak egy román csapat maradt talpon az Európa-liga csoportköre után: Stefan Nikolic „két és fél" góljának köszönhetően a Steaua bejutott a sorozat legjobb 32 csapata közé. Nem sikerült nyernie és ezzel kiesett a Vaslui.

A moldovai csapat azzal a tudattal léphetett pályára Zürichben, hogy ugyanannyi pontot kell szereznie, mint a másik meccsen a Lazionak, és akkor továbbjut. Na meg azzal, hogy román klubcsapat még soha nem nyert Svájcban. Nem könnyítette meg a sárga-zöldek dolgát az sem, hogy Wesley, Papp és Temwanjera személyében három alapember nem léphetett pályára. Ráadásul még a szünet előtt megsérült Cesniauskas kapus és a karmester Sanmartean. Egyikük sem tudta befejezni a meccset.

A már kiesett Zürich kezdett aktívabban, Margairaz, Mehmedic és Djuric is közel került a gólszerzéshez. Az idő teltével aztán jöttek a román lehetőségek is, Milanov, Bello, Adailton, majd a szünet után Pavlovic és Adailton veszélyeztetett. Aztán a 69. percben elég volt Gerlem hibája ahhoz, hogy Margairaz egy gyönyörű csavarással megszerezze a vezetést a hazaiaknak. A Vaslui, gyámoltalanul bár, de megpróbált egyenlíteni, ám Buff a 90. percben pontot tett a mondat végére.

A másik meccsen a kissé tartalékos Lazio Kozák és Sculli találataival legyőzte a szintén tartalékos Sportingot, így ez a két csapat jutott tovább.

Valamivel nehezebb helyzetben volt a Steaua, amelynek nem volt elég a továbbjutáshoz, hogy odahaza legyőzze az AEL Larnakát, még reménykednie kellett abban is, hogy a Maccabi Haifa nem győzi le a már továbbjutott, ezért felettébb tartalékos Schalkét. Nos, a németek nem hazudtolták meg magukat, 3-0-ára nyertek Izraelben is.

Nikolic és Murillo harca fotó: uefa.de

A Steaua ezzel szemben csak küszködött az első félidőben, noha Nikolic, Tanase és Iliev több alkalommal is közel került a gólszerzéshez. Akárcsak a másik oldalon Pintado és Hofland. A szünet után nem sokat kellett várni az első találatra, az 55. percben Rusescu higgadtan értékesítette a Nikolic által kiharcolt büntetőt. Alig hat perccel később Pintado egy szép fejjel egalizált, ez az este azonban a Nikolicé volt. A fiatal montenegrói csatár előbb fejjel, majd lábbal talált be Negri kapujába, ezzel gyakorlatilag továbbjuttatva a Steauát.

Szintén kiélezett küzdelem zajlott az F csoportban a Paris St.Germain és a Salzburg között. Az osztrákok azzal a tudattal léptek pályára Pozsonyban, hogy amennyiben nyernek, akkor továbbjutnak. Ennek ellenére a 6. percben Lacny már a második alkalommal talált be a vendégek kapujába. A Salzburg nem tört meg, Jantscher a 19. percben szépített, Leonardo pedig a 24. minutumban már egyenlített. Sőt, néhány perccel a szünet után Had a saját kapujába talált, később pedig kiderült, hogy ezzel beállította a végeredményt. Ami azt is jelentette, hogy a PSG hiába verte meg szintén izgalmas körülmények közepette az Athletic Bilbaót, a franciák nem léphettek tovább.

Az igazi dráma azonban Londonban zajlott le, ahol a Fulham Dempsey és Frei révén fél óra után már 2-0-ra vezetett az Odense ellen. És ezzel biztos továbbjutó volt. Amikor a dánok a második félidő közepén Andreasen révén szépítettek, még senki sem sejthette, hogy ez a vég kezdete. A hosszabbítás pillanataiban ugyanis Fall kiegyenlített, az elveszített két pont pedig azt jelentette, hogy nem a Fulham, hanem a Twentét legyőző Wisla Krakkó jutott tovább.

Szerdai eredmények:

D csoport:
Zürich
- Vaslui 2-0
gólok: Margairaz (69.), Buff (90.)
Lazio - Sporting Lissyabon 2-0
gólok: Kozák (42.), Sculli (55.)
A csoport végeredmémye: 1. Sporting 12 pont, 2. Lazio 9p., 3. Vaslui 6p., 4. Zürich 5p.

J csoport:
Steaua
- AEK Larnaca 3-1
gól: Rusescu (55., 11-es), Nikolic (70., 85.) illetve Pintado (61.)
Maccabi Haifa - Schalke 0-3
gól: Buljat (7., öngól), Marica (84.), Wiegel (90.)
A csoport végeredménye: 1. Schalke 14p., 2. Steaua 8p., 3. Maccabi 6p., 4. Larnaca 5p.

E csoport:
Besiktas
- Stoke City 3-1
gólok: Fernandes (59., 11-es). Pektemek (74.), Edu (82.)
Dinamo Kijev - Maccabi Tel-Aviv 3-3
gólok: Jeini (12., öngól), Huszev (17., 81.) illetve Vered (49.), Atar (62.), Dabbur (75.)
A csoport végeredménye: 1. Besiktas 12p., 2. Stoke 11p., 3. Dinamo 7p., 4. Maccabi 2p.
F csoport:
Paris St.Germain
- Athletic Bilbao 4-2
gólok: Pastore (21.), Bodmer (41.), Pérez (85., öngól), Hoarau (90., 11-es) illetve Autenetxe (3.), Lopez (55.)
Slovan Bratislava - Salzburg 2-3
gólok: Lacny (3., 6.) illetve Jantscher (19.), Leonardo (24.), Had (52., öngól)
A csoport végeredménye: 1. Bilbao 13p., 2. Salzburg 10p., 3. PSG 10p., 4. Slovan 1p.

K csoport:
Fulham - Odense 2-2
gólok: Dempsey (27.), Frei (31.) illetve Andreasen (64.), Fall (90.)
Wisla Krakkó - Twente 2-1
gólok: Gargula (12.), Genkov (46.) illetve de Jong (39.)
A csoport végeredménye: 1. Twente 13p., 2.Wisla 9p., 3 Fulham 8p., 4. Odense 4p.

Anderlecht - Lokomotiv Moszkva 5-3
gólok: Kljestan (33.), Matos (39.), Wasilewski (57.), Suarez (61.), Gillet (78.) illetve Ignyatev (21.), Szicsev (69., 11-es, 89.)
A hazaiaknál Juhász Roland végig a pályán volt
Sturm Graz - AEK Athén 1-3
gólok: Kainz (59.) illetve Manolasz (9.), Burns (43), Klonaridisz (76.).
A csoport végeredménye: 1. Anderlecht 18p., 2. Lokomotiv 12p., AEK 3p., 4. Sturm 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: