2018-06-22 21:08:30• hírek • MTI

Nigéria életben tartotta saját és az argentin reményeket, romba döntötte az izlandi álmot

Nigéria életben tartotta saját és az argentin reményeket, romba döntötte az izlandi álmot. Hosszabbításban szerzett gólokkal verte Brazília Costa Ricát és Svájc Szerbiát.

 

A nigériai válogatott 2-0-ra legyőzte az izlandi együttest Volgográdban pénteken az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, a D csoport második fordulójában. Két izlandi helyzettel indult az összecsapás, s bár a nigériai együttes birtokolta többet a labdát, kapura nem lőtt a sportszerű játékot hozó első félidőben. A szigetországi csapatnak viszont a hajrában is akadtak lehetőségei.
    

A fordulást követően gyorsan vezetést szerzett az afrikai gárda Ahmed Musa révén, ez pedig élénkebbé tette a játékot. Mindkét fél veszélyeztetett, újabb nigériai kapufa után Musa szép egyéni megmozdulása eldöntötte a három pont sorsát. A CSZKA Moszkva támadója a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-n is két gólig jutott. Bár az izlandiak egy videózás után megítélt büntetőből szépíthettek volna, Gylfi Sigurdsson kapu fölé lőtte a tizenegyest, így az eredmény már nem változott. 

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with KSÍ - Knattspyrnusamband Íslands and Nigeria Super Eagles in Volgograd, Russia.

    

 

A zárófordulóra a már biztos nyolcaddöntős horvátok mellett a másik három együttesnek is maradt esélye a továbbjutásra: Nigéria a négy éve ezüstérmes argentin válogatottal, míg az izlandi gárda azokkal a horvátokkal találkozik, akiket megelőzött a selejtezők során.

 

Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét az esélyesek közé sorolt Brazília: az E csoportban pénteken, Costa Ricaellen, Szentpéterváron 2-0-ra nyert két hajrában esett góllal.

 

 Az első félidő a várakozásoknak megfelelően nagy brazil fölényt hozott, ez azonban meddőnek bizonyult, az elsősorban a beívelésekre építő dél-amerikai csapat csak elvétve találta el a kaput. A jól védekező rivális néha kijött a szorításból, egy-egy veszélyes kontratámadást is vezetett, de a kapuk szinte alig forogtak veszélyben.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 43M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

A második játékrész hatalmas brazil helyzetekkel indult, de vagy Navas, vagy a keresztléc, vagy az egyik védő mindig hárítani tudott. A folytatásban is ők irányítottak, az ellenfél csak pillanatokra szabadult ki a saját térfeléről. A 78. percben Neymar lerántásáért előbb 11-est ítélt a bíró, majd a videóelemzés után visszavonta az ítéletét.
    

A hajrában továbbra is a brazilok nyomtak, s végül két késői találattal sikerült megtörniük Costa Ricát, s megszerezniük a három pontot. Előbb Coutinho talált be közelről a 91. percben, majd Neymar lőtt a kapuba egy gyors támadás végén a 96. (!) percben.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 43M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

A svájci válogatott fordított, és 2-1-re legyőzte a szerb csapatot – ezzel ők az elsők, akik ezen a világbajnokságon hátrányból kezdve nyerni tudtak.

 

Mitrovic fejese révén gyors góllal szerzett előnyt a szerb együttes, amely a találkozó első negyedórájában több veszélyt teremtett, elsősorban a szélről érkező beívelések és Mitrovic révén. A svájciak lassan találtak magukra, és a játékrész második felében előttük is több lehetőség kínálkozott.
    

A fordulást követően a nagyobb tempóra kapcsolt svájciak Xhaka bombagóljával egyenlítettek, s többször is veszélyeztettek, ám a megélénkült tempóban a szerbek is dolgoztak ki helyzeteket. A hajrában többször kapujuk elé szorult a szerb együttes, amely ekkor már elsősorban kontráiban bízhatott, ám ezt a fegyvert végül a svájci együttes használta eredményesebben: a meccs legjobbja, Shaqiri révén megszerezte három pontot érő második találatát.

 

D csoport:
Nigéria
– Izland 2-0
gólok: Musa (49., 75.)

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont, 2. Nigéria 3p., 3. Izland 1p (1-3), 4. Argentína 1 p (1-4)

 

E csoport:
Brazília
– Costa Rica 2-0
gólok: Coutinho (91.), Neymar (96.)

Svájc – Szerbia 2-1
gólok: Xhaka (52.), Shaqiri (92.) illetve Mitrovic (4.)

A csoport állása: 1. Brazília 4p (3-1), 2. Svájc 4 p (3-2), 3. Szerbia 3p, 4. Costa Rica 0p

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: