2017-04-20 14:49:12• hírek • Szatmár.ro

Nicolae Muresan lesz Szatmárnémeti újabb díszpolgára

fotó: trilulilu.ro
fotó: trilulilu.ro

Rendkívüli tanácsülésen döntöttek erről csütörtökön a városi tanácsosok.

A városi tanács PSD és PNL frakciója, valamint a polgármester közös kezdeményezését szavazták meg egyöntetűen a jelenlevő tanácsosok a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen az egyetlen határozati pontot. Ennek témája Nicolae Muresan román népdalénekes díszpolgárrá avatása volt. Maga a határozat elfogadása azért volt annyira sürgős, mert pénteken 18 órai kezdettel a Szakszervezetek Művelődési Házában tart ünnepi koncertet az előadóművész a 60. születésnapja és karrierje kezdetének 40. évfordulója alkalmából. Ennek a programnak a részeként veszi majd át a kitüntetést.

A sajtónak nyilatkozó Muresan élete legboldogabb napjának nevezte a mait. Nagy megtiszteltetés számára, hogy a több mint 50 éve otthonának számító Szatmárnémeti díszpolgári címmel jutalmazza. Nicolae Muresan így szűk egy hónapon belül a második díszpolgári címét kapja, nemrég szülőfaluja, a Krasznabéltek községhez tartozó Felsőboldád tüntette ki.

A tanácsülésen elhangzott dícsérő szavakból kiderült, hogy az előadóművész karrierje során a Szatmár megyei és bükkaljai hagyományokat ápolta, a helyi népviseleteket és népdalokat vitte el a világ számos pontjára, öregbítve a régió hírnevét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: