2018-03-19 10:42:43• hírek • Közlemény

Nézz fel református magyar! – SZIKE Apában

Kissé sajátosabb módon, de a SZIKE is megtartotta nemzeti ünnepét. A soron következő egyházmegyei ifialkalmon, az apai református templomban, az időjárásnak köszönhetőn kicsit adventi hangulatban szólt a fiatalos dicsőítés és az igei buzdítás.

Vasárnap két ifjúsági együttes is vezetett a dicsőítésben, a Bízz Band mellett megszületett az egyházmegye másik keresztyén könnyűzenei csapata is, melynek neve Szegletkő.


Koraeste 6 órakor mindenekelőtt a helyi gyülekezet kórusa adta meg a hangot: Dicsérjétek az Urat! Az ifjak bibliaolvasása, imádsága és éneke után Kiss Szabolcs helyi lelkipásztor hirdette az Igét: „Mert ti, testvéreim, szabadságra hívattatok; csakhogy a szabadság ne legyen ürügy a testnek, sőt szeretettel szolgáljatok egymásnak.” (Galat 5,13) Minden fiatal vágyik a szabadságra, de ezt a szabaditónál, Jézusnál lehet megtalálni. Nem érdemes a tékozló fiú útjára lépni, de minden tékozló fiúnak van esélye rátalálni a szabadságra, az Atyánál. – szólt a szabadságról szóló evangélium.


Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor, az egyházmegye ifjúsági előadója Református magyar, magyar református?! – címmel tartott interaktív előadást. Miután tisztázódott az, hogy mit jelent református magyarnak lenni, a lelkipásztor arra a Bocskai István fejedelemre mutatott, aki a reformáció genfi emlékművénél egyetlen magyarként, a többiekkel ellentétben nem lefelé, hanem felfelé néz.


Ennek ellenére a mi református magyar népünk búskomor, szomorkodó, ennékfogva sokszor hiányzik életéből a hála, és ez az egyik oka annak, hogy egyre inkább fogy, apad. „Nem vagyok hajlandó népünk koporsója előtt fekete ruhában menetelni. Van evangélium, s ha ezt komolyan vesszük, megfordulhat minden statisztika. Nézzünk fel a mi egyetlen pásztorunkra, a vele való kapcsolatunkon múlik minden.” – bátorított az előadó. Az elődást követően a jelenlevő ifjak és mérsékelten fiatalok együtt válaszoltak is énekszóval, imádságban a pásztor hívó hangjára: „Mindenem Tiéd, az egész életem A szívem teljesen átadom neked Saját terveim és büszkeségemet Most lábadhoz teszem, s új életet nyerek”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: