2012-05-08 17:19:41• hírek • Szatmar.ro

Nézd meg az EL döntőt a Chilly Csárdában

Ha nem akarod otthon, a fotelban üldögélve megnézni az Európa-liga döntőjét, akkor Téged is vár a Chilly Csárda: finom sörök, ízletes vacsora és barátok tehetik még emlékezetesebbé a finálét számodra.

Több, mint 130 ország sok millió tévénézője fókuszál majd Bukarestre szerda este: 21.45-kor veszi kezdetét ugyanis Románia eddig történelmének legnagyobb nemzetközi fajsúllyal rendelkező sporteseménye: az Európa-liga döntője.

A vadonatúj, 234 millió euróért felépített Nemzeti Stadionban a két évvel ezelőtti győztes Atletico Madrid a legendás, csak baszkokat alkalmazó Athletic Bilbaóval csap össze. A találkozót közel száz kamera (!) közvetíti majd világszerte.

Az Atlético Madrid 16 győzelem mellett 1-1 döntetlennel és vereséggel, míg az Athletic Bilbao 9 sikerrel, továbbá 3-3 döntetlennel és vereséggel menetelt a labdarúgó Európa Liga bukaresti döntőjébe, melyre szerdán kerül sor.

A második végső diadalára hajtó fővárosi gárda egy körrel hamarabb kezdte szereplését a sorozatban, mint a döntős ellenfele. Az egyetlen kudarcát a csoportmeccsek során Udinében szenvedte el, pedig az egyenes kieséses szakaszban olyan erős riválisokkal találkozott, mint az olasz Lazio, a török Besiktas, a német Hannover és a spanyol Valencia.

A baszkok a kvalifikáció utolsó körében kapcsolódtak be a sorozatba, de a visszavágót már le sem kellett játszaniuk, mert ellenfelük, a török Trabzonspor időközben átkerült a Bajnokok Ligájába. A Bilbao a csoportban a francia PSG, a 32 között az orosz Lokomotiv Moszkva, az elődöntőben pedig a portugál Sporting Lisboa vendégeként kapott ki, ugyanakkor a Manchester Unitedet például kettős győzelemmel búcsúztatta a 16 között.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: