2015-06-13 12:09:29• hírek • Szatmar.ro

Teltházas humoresttel indult a SZIN

fotók: Gönczy Tamás
fotók: Gönczy Tamás

Ezen a hétvégén zajlik a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által szervezett Szatmári Ifjúsági Napok. Az idei rendezvény egyik sztárvendégei a Szomszédnéni Produkciós Iroda fellépői voltak, akik ezúttal sem okoztak csalódást a szatmári közönségnek.

Teltház várta a kilencedik SZIN nyitórendezvényének fellépőit pénteken este a filharmóniában. A közönséget először Csák Gyöngyi, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnök-helyettese köszöntötte, majd pedig Kereskényi Gábor parlamenti képviselő kívánt jó szórakozást.

A rekeszizmok bemelegítését Kun Zsolt és György Botond erdélyi humoristák biztosították, majd pedig a szatmári közönség által jól ismert és kedvelt Szomszédnéni Produkciós Iroda sztárjai léptek fel. A Showder Klub stand-uposait, Bálint Ferencet és Tóth Szabolcsot, már többször láthatták a szatmáriak Szatmárnémetiben és vidéki településeinken is. A színvonalas humorest remek kikapcsolódásnak bizonyult a műfaj kedvelői számára.

A hivatalos megnyitót és a stand-up estet megelőzte már egy másik nagyszerű esemény: az Ács Alajos stúdióteremben irodalmi esten vehettek részt az érdeklődők.A kolozsvári Helikon irodalmi folyóirat elsősorban a fiatalokat közlő, A nagy Kilometrik rovatának szerzői, Bréda Ferenc, Fischer Botond, Horváth Benji, Karácsonyi Zsolt, olvastak fel írásaikból. Az est házigazdája Kereskényi Sándor volt. A Communitas Alapítvány által is támogatott és a posztModern Távlatok Művelődési Műhely által is szervezett esemény után a Helikon szerzői szombaton a kárpátaljai Beregszászon is felolvasnak majd.

A SZIN szervezői további izgalmas programokat ígérnek a hétvégére. Szombaton sportnapot tartanak, mely keretében lesz focikupa, sakk bajnokság, street-ball bajnokság stb. Szombaton este slam poetry felolvasóest lesz, melyet a QuarKtett együttes koncertje és DJ Gem-b bulija követ majd.

Vasárnap 17 órától a Coposu sétányon kezdődnek programok. A „gödörben" jónak ígérkező koncertek várják a közönséget: fellép Strainhgt Up, The Hats, Essem. A vasárnapi koncertsorozat a Kozmix fellépésével zárul.

További program:
SZOMBAT:
18:00 órától Slam Poetry-helyszin District 15
20:00 órától QuarKtett koncert- helyszin Gravel Garden
23:00 órától DJ GEM-B bulija -helyszin Aqua Club (korábbi Insomnia)
VASÁRNAP: Helyszin a Coposu sétány-Gyuszi gödör
18:00 The Hats koncert
18:45 StraightUp koncert
19:45 Essem közönségtalálkozó
20:15 Essem koncert
21:00 Kozmix közönségtalálkozó
21:30 Kozmix koncert + TOMBOLA sorsolás

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: