2018-03-06 09:42:35• hírek • MTI

Neymar nélkül fordíthat-e a PSG?

Legnagyobb sztárja, a brazil Neymar nélkül, 3-1-es hátrányból igyekszik kivívni a továbbjutást a Paris Saint-Germain a címvédő Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján.


Neymar, a világ legdrágább játékosa bő egy hete, a Marseille elleni francia bajnoki mérkőzésen sérült meg, és azóta már meg is műtötték Brazíliában - felépülése mintegy három hónapot vehet igénybe. Unai Emery vezetőedző a korábbi Real-játékos Ángel Di Maríától várja az extrát, amivel csapata továbbjuthat.
    

"Ő az egyik olyan játékosom, aki a különbséget jelentheti számunkra. Tapasztalt, magabiztos labdarúgó, biztos vagyok benne, hogy a keddi összecsapás igen különleges lesz a számára" - mondta argentin támadójáról a szakember, arra utalva, hogy a 30 éves játékos korábban 190 meccsen szerepelt a mostani ellenfélnél. Di María a párharc első összecsapását a kispadról nézte végig, szombaton azonban gólt szerzett a Troyes elleni bajnoki találkozón.
    

A sérültekről Emery elmondta, Marquinhos felépült, Marco Verrattit, Edinson Cavanit és Kylian Mbappét pedig elővigyázatosságból pihentette a hétvégén, s mind a négyen ott lehetnek kedden a pályán.
    

A PSG egy éve a nyolcaddöntő első összecsapásán 4-0-ra győzött a Barcelona ellen, a visszavágón azonban 6-1-re kikapott - ezt megelőzően soha egyetlen csapat sem esett még ki négygólos előnyről a BL-ben.
    

A címvédő Realnál a Bajnokok Ligája mostani kiírásában szinte minden Cristiano Ronaldóról szól: a portugál szupersztár eddig szezonbeli összes BL-meccsén betalált, a nyolcaddöntő első találkozóján két gólt lőtt, s összesen 11-nél tart a sorozatban, toronymagasan vezetve a BL góllövőlistáját. Az elmúlt négy évben három Bajnokok Ligája-elsőséget begyűjtött madridiak a Spanyol Kupából kiestek, a bajnokságban 15 pont a hátrányuk a Barcelonával szemben, így minden erejükkel a legrangosabb európai kupasorozatra koncentrálhatnak.
    

"Felkészültünk a PSG-re, a hétvégén sikerült jó meccsel hangolnunk a BL-párharc visszavágójára" - jelentette ki Zinedine Zidane, a madridiak vezetőedzője, akinek Toni Kroos és és Luka Modric sérülése miatt fájhat a feje.
    

"Nem tudom, milyen állapotban vannak pontosan. Különedzéseket végeztek, csak remélem, hogy hétfőn már velünk lesznek és el tudnak utazni Párizsba" - mondta a francia szakvezető.
    

A Real Madrid sorozatban nyolcadszor juthat el a BL-negyeddöntőbe, a párizsiak összességében ötödször lehetnek ott a sorozat nyolc legjobb csapata között.
    

A másik párharcban gyakorlatilag csak formalitás a visszavágó, ugyanis a Liverpool remek helyzetkihasználással 5-0-ra győzött a Porto otthonában három héttel ezelőtt. A portugál együttes az elmúlt négy angliai mérkőzésén még gólt sem szerzett, ráadásul eddigi öt találkozásuk alkalmával soha nem tudta legyőzni a Liverpoolt (két döntetlen, három vereség).
    

Jürgen Klopp együttese 2009 óta először juthat be a BL negyeddöntőjébe. Esélyeit tovább növeli, hogy minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 15 mérkőzésén mindössze egy volt, amelyen nem talált az ellenfél hálójába - a csoportkörben ráadásul 12 gólt szerzett az Anfield Roadon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: