2018-11-07 09:32:49• hírek • Nagy Tímea

New Yorkban állítják ki Szemak Zsuzsa szatmárnémeti festőnő képét

Részletek Szemak Zsuzsa festményeiből, illusztráció
Részletek Szemak Zsuzsa festményeiből, illusztráció

Szemak Zsuzsa rajz tanárnővel és festőnővel beszélgettünk arról, hogyan is jutnak el idén a képei az Amerikai Egyesült Államokba.

- Hogyan ismerkedtél meg ezzel az egyesülettel, mely a kiállítást szervezi?

 

- Tavaly előtt nyáron voltam egy alkotótáborban Nagyenyeden, melyet az Inter-Art Egyesület szervezett. A tábornak nem volt kinevezett témája, az alkotók meghívásos alapon jöhettek el. Körülbelül 30 művész volt akkor ott, a világ minden tájáról, szó szerint.

 

- Miért volt érdemes ebbe a táborba elutaznod?

 

- Két hetet tartott a rendezvény. Igazából mindenki azt festett amit akart, és egymással beszélgetve, egy térben dolgozva tanultunk egymástól. Egyetlen hatalmas műteremben dolgozott mindenki. A festők bent, a szobrászok kint az udavon. Nagyon sok mindent lehet ilyenkor tanulni, és nem csak szakmailag. Toleranciára nevel, ilyenkor más kúltúrájába, vallásába nyerünk betekintést. Mindenképp épitő jellegű volt, sok ismeretség köttetett.

 

- Hogyan jutnak el a képeid a világ másik felére, New Yorkba?

 

- Ugyan ez a szervezet, az Inter Art Egyesület most beválogatta a képeimet egy tárlatba is. Jelentkeztem a felhívásukra, és sikerült! Ők szervezik azt a kiállítást, melyre 100 múvész alkotásait gyűjtik össze a világ több tájáról, és az ő műveiket Romániában, illetve az USA-ban is kiállítják. Itthon Gyulafehérváron az Egyesülés Nemzeti Múzeumában (Muzeul Național al Unirii), Amerikában pedig New Yorkban, az ENSZ Székházban tekinthetőek meg a művek, köztük az enyém is.

 

- Vannak-e meghívásaid máshonnan is, tervben van-e valami?

 

- Kaptam már meghívást Haitire, Indiába és más külföldi alkotótáborokba is, de egyedül és ilyen messzire nem utazom el. Nem csak az, hogy drága lenne, de magamban nem mernék egy ilyen hosszú útra elmenni. De Indiába egyszer biztos, hogy elmegyek! :)

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: