2010-08-17 12:05:23• hírek • Póti Orsolya

New Orleans-i Karnevál Szatmárnémetiben

2010-es koncertkörútja alkalmával több európai nagyvárost is meglátogat a budapesti Chameleon Big Band. A fiatal lendületes zenekar műsorában egymást követik szving klasszikusok, ismert Jazz-Rock slágerek, forró latin ritmusok és andalító balladák.

Szatmárnémetiben augusztus 21-én, este 20 órától kerül sor a Chameleon Big Band koncertjére.  Kevés dzsessz-együttes mondhatja el magáról, hogy rendszeresen telt ház előtt lép pódiumra, de a Chameleon Big Band ilyen zenekar. Tagjai jelenleg Ausztria és Magyarország zenei egyetemein tanulnak, valamint diplomás zeneművészek. A társulat 2003 óta folyamatosan koncertezik. A zenekar karmestere és művészeti vezetője Bálint Rezső harsonaművész. A művészeti tanácsadó posztot Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző látja el. Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétség kívül az egész estés show-műsoraikkal aratják.

Repertoárjuk felöleli a múlt század szinte összes műfaját, a szving-klasszikusoktól a latin ritmusokon át egészen a jazz-rockig. Egyéni stílusú és különleges hangulatú koncertjeiket rendre nagy színpadokon rendezik meg, és mindegyiken bebizonyítják, hogy nem véletlenül viselik a kaméleon nevet. A tagok száma műsortól függően 6-8 illetve 15 fő között változik. A Chameleon Big Band az elmúlt években 42 városban több mint 240 koncertet adott.



2009 tavaszán elkészítették első videoklipjüket, melynek főszereplői Magyar Attila és Kárász Zénó. 2010-ben a zenekar jegyzi Almási Réka díjnyertes alkotásának a Team Building című filmnek a zenéjét. A fiatal lendületes formáció első külföldi sikereit 2008-ban a Kassai Nemzetközi Jazz Fesztiválon aratta. Azóta többször jártak külföldön.

A Koncert show a  Libertatii parkban lesz megtartva, rossz idő esetén pedig a Szatmárnémeti Zsinagógában. A belépés díjtalan! További információk a www.chameleonmusic.hu weboldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: