2007-05-21 21:27:56• hírek • Kis Csilla

Névjegyünk a kéz

kez1A kéznek szinte ugyanolyan gondos ápolásra van szüksége, mint az arcnak.

A kéznek szinte ugyanolyan gondos ápolásra van szüksége, mint az arcnak. Ez a feltétele annak, hogy jó benyomást ébresszünk azokban, akik a kezünkre pillantanak. Ha a kézfej bőre egészséges, akkor, a pórusok tiszták, jól láthatók…

Ha száraz, akkor töredezetté válik a bőr, az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, amelyek gátolják a természetes hidratálást is. A kéz tehát a névjegyünk is, amely sok mindent elárul. A kézápolás egyik legfontosabb teendője a heti bőrradírozás, amely a bőrt ismét simává, puhává változtatja.

Minden kézmosás után ajánlott bekrémezni is. Olyan ápolókrém a legmegfelelőbb, amely egyben körömápoló is. A körmöknek is szükségük van a hidratálásra, ugyanis tízszer gyorsabban száradnak ki, mint a bőr. A másik szempont, hogy a krém ne csak tápanyagokban legyen gazdag, hanem UV-szűrővel és anti-oxidánsokkal is rendelkezzen.

Kézápolás lépésről lépésre

Férfiak és nők egészségéről és ápoltságáról sokat árul el a kéz. A repedezett köröm, a kipirosodott bőr nemcsak kevéssé esztétikus látvány, fertőzés forrása lehet. Avagy következménye, hiszen a bőr felső rétegét és a körmöket kikezdhetik az erős vegyszerek. Gondoskodni kell az elhalt hámsejtek eltávolításáról, a nedvesség és a rugalmasságot visszaadó, frissítő anyagok beviteléről.

Ahhoz, hogy szép és ápolt legyen a kezünk egy kis odafigyelésre, jó kézkrémre, és néhány ügyes masszírozó kézmozdulatra van szükség.

- Gyengéd kézmosás

A repedezett, érdes bőr még inkább kiszárad, ha szappant használunk. Olyan folyékony zselét alkalmazzunk, amely rögtön vissza is adja a bőr nedvességét.

- Kézkrémezés
Krémezéskor ne csak a kézfejre koncentráljunk, hanem ügyeljünk arra, hogy az ujjak közé is elegendő krém kerüljön. Gyengéden kulcsoljuk össze a két kezet, és úgy kenjük el a krémet.

- Ujjgyakorlat
Az ujjtorna nem csak lazít, hanem még a rosszkedvet is elűzi - tartják a kínai orvosok. Masszírozzuk a középső ujjat, kitűnő ellenszere a stressznek és a nyugtalanságnak. A jobb és a bal kézen is 2-2 percig végezzük a gyakorlatot.

- Kéztorna
Görgessünk végig egy kis gumilabdát a tenyéren, föl-le. Kezdjük középen, majd haladjunk a csuklótól az ujjvégek felé. Rugalmassá teszi a kezet, és a reflexpontokon keresztül segít ellazulni.

- Lakkozás
Ápoltabbnak tűnik a kéz, ha csillognak a körmök. Polírozzuk le, és vigyünk fel egy réteg átlátszó körömlakkot.  nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: