2013-09-19 01:59:44• hírek • Kocsis Zoltán

Nevetséges gól jelentette a Steaua vesztét

A gelsenkorcheni meccsen a szatmári Florin Gardos végig a pályán volt a Steauaban.

Több, mint egy óráig tartotta magát a Steaua Gelsenkirchenben, ahol a kezdeti megilletődöttség és nehézségek után akár gólokat is szerezhetett volna a román bajnok. Egy nevetséges gól azonban teljesen padlóra küldte a játékosokat, ezt kihasználva pedig a Schalke fölényes győzelmet aratott. A szerdai játéknap nem hozott annyi gólt, mint a keddi, meglepetést viszont annál nagyobbat.

Megnyomta az elejét a Schalke, az első negyed órában Szalai és Boateng is helyzetbe tudott kerülni. A Steauának fél órára volt szüksége, amíg elő mert bújni a sündisznóállásából, ezt követően viszont többször is veszélyeztette a hazai kaput. A szünet előtt Tanase és Popa dolgoztatta meg Hildebrand kapust, a pihenő után pedig Bourceanu két szöglete okozott pánikot a német tizenhatoson belül: előbb Szukala és Kapetanosz zavarta egymást, néhány perccel később pedig Ucsida mentett a gólvonalról.

Egy óra elteltével a hazai szurkolók már kezdhettek aggódni, hisz kedvenceik már jó ideje nem tudtak Tatarusanu kapuja elé kerülni, amikor Ucsida a semmiből megszerezte a vezetést a németeknek. A japán védő beadása lecsúszott, ám a teljes román védelem megbabonázva nézte, amint a labda átszáll fölöttük és a kapuba esik. A gól teljesen megrogyasztotta a Steauát, amely kitámadt, megpróbált egyenlíteni, ám további gólokat kapott. A román védelem hóhéra az alig 19 éves Draxler volt, aki előbb rendkívül önzetlenül adott egy gólpasszt Boatengnek, majd ő maga állította be a 3-0-ás végeredményt.

Nem csak az est, de a teljes forduló legnagyobb szenzációja a csoport másik meccsén született, ahol a Basel Salah és Streller góljaival fordított és nyert az Oscar révén még vezetést szerző Európa Liga-címvédő Chelsea otthonában - a londoni kékek eddig egyetlen egyszer kaptak ki BL-meccsen hazai pályán, 10 éve a Besiktas ellen.

Ami a többi csoportot illeti, az F jelű halálcsoportban kikapott a tavaszi döntős Borussia Dortmund. A németek az olasz listavezető Napolihoz látogattak, a lehengerlő támadófocijuk azonban ezúttal eredménytelen maradt, csak Napoli-játékosok találtak kapuba: Higuain és Insigne a németekébe, Zuniga viszont a sajátjába. A másik találkozón a Marseille kihagyta helyzeteit, az Arsenal viszont belőtte, így győztesen távozott a francia kikötővárosból.

A G csoportban a történelme első BL-csoportmeccsét játszó Austria Wien hazai pályán vereséget szenvedett a Porto ellen (még a kapufa sem volt a bécsiekkel), a csoportrangadón pedig hiába lőtt bődületes nagy gólt Hulk, a Zenit simán kikapott Madridban az Atletico otthonában.

A H csoportban érvényesült a papírforma, a Barcelona Messi vezetésével az Ajaxot, a Milan némi szerencsével a Celticet győzte le odahaza. Az argentin mesterhármast lőtt a hollandok ellen, mintegy válaszolva Ronaldo hasonló keddi tettére. A sérülések miatt 11 (!) játékosát hiányoló Milan csak az utolsó tíz percben, két szerencsés találattal tudta feltörni a szervezetten védekező Celticet. Minden alakulhatott volna másként is, hisz az első gól előtt kevéssel a skótok találták el a kapufát.

E csoport:
Schalke
- Steaua 3-0
gólok: Ucsida (67.), Boateng (78.), Draxler (85.)
Chelsea - Basel 1-2
gólok: Oscar (45.) illetve Salah (71.), Streller (81.)

F csoport:
Olympique Marseille - Arsenal 1-2
gólok: J. Ayew (90., 11-es) illetve Walcott (64.), Ramsey (84.)
Napoli - Borussia Dortmund 2-1
gólok: Higuain (29.), Insigne (67.) illetve Zuniga (87., öngól)

G csoport:
Atletico Madrid
- Zenit Szentpétervár 3-1
gólok: Miranda (40.), Turan (64.), Baptistao (80.) illetve Hulk (58.)
Austria Wien - Porto 0-1
gól: Lucho Gonzalez (55.)

H csoport:
Milan
- Celtic Galsgow 2-0
gólok: Zapata (82), Muntari (86.)
Barcelona - Ajax 4-0
gólok: Messi (22., 55., 75.), Piqué (69.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: