2017-04-24 11:05:38• hírek • Szatmár.ro

Vár a sikeres nők iskolája

Három sikeres szatmári nő beszél majd életéről, az általuk leküzdött akadályokról.

A Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete április 26-án 18 órai kezdettel tartja az immár hagyományosnak tekinthető előadását. A sorozat mostani részének a helyszíne a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcában található District 15 nevű szórakozóhely. A sikeres nők iskolájában ez alkalommal hárman fognak előadást tartani: Rappert-Vencz Stella, Varga Mónika és Szejke Ottilia. Mindhárman más-más területen sikeresek és eredményesek, viszont mindenki előtt példaként állhatnak. A műsorvezető Péter Attila Zsolt színművész lesz.

Rappert-Vencz Stella a Harag György Társulat művésze. Brassóban született 1980. november 7-én. Iskolai évei az ottani Áprily Lajos líceumban zajlottak első osztálytól tizenkettedikig. A színházi világgal részletesebben akkor kezdett ismerkedni, amikor a líceumi évek kezdésekor tagja lett az iskola Grimasz nevű diákszínjátszó csoportjának. A csoport vezetője, Bálint Ferenc egy nagyon lelkes és kultúraszerető ember, aki már addig is és azóta is sok diákkal szerettette meg a színházat, filmet, filmezést. Ebben a csoportban tevékenykedve született meg a döntés is, hogy színire felvételizzen. 1999-ben sikeresen felvételizett a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem színész szakára. Az egyetem elvégzése után, 2003-ban került Szatmárnémetibe, és azóta is itt él, dolgozik és családot alapított.

Varga Mónika, pedagógus, vállalkozó. 1977. június 7-én született Szatmarnemetiben. A gyerekkora és egész élete meghatározó személye nagymamája volt, aki minden figyelmét neki szentelte, tanította és megalapozta a tudás iránti vágyat. A tanulmányait a Mircea Eliade Általanos Iskolában kezdte, aztán a Ioan Slavici Líceumban  nyelveket tanult. Következett a tanítóképző főiskola, aztán a Nagybányai Északi Egyetem, ahol angol-román szakon végzett, majd mesterizett Kanadai tanulmányok szakon. Érdeklődő és rengeteg dologgal foglalkozik: most angoltanár a Szatmárnémeti Sportlíceumban, oktat a Voinicelul óvodában, vezeti a Passion4Salsa tanciskolát és természetesen táncot oktat, a Be Active jótékonysági alapítvány elnöke, eseményeket szervez és nem utolsó sorban két gyermek anyukája.

Szejke Ottilia Szilágypérből indult a nagyvilágba, hátizsákjában családjától és tanítóbácsijától kapott olyan emberi alapérték-csomaggal, melyet szatmárnémeti diákévei alatt tovább gazdagítva adott át 15 évnyi tanítónéniskedése során tanítványainak, hat éve pedig szaktanfelügyelőként közel 600, hivatásuk fontosságát érző óvónő és tanító tevékenységét próbálja segíteni és ellenőrizni. Arra a legbüszkébb, hogy tanítványai valamennyien megállták helyüket az életben. Felnőve lettek közülük lelkészek, informatikusok, tanítók, jó szakmunkások... jó emberek. Mottója: „Az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok: amikor eljön halálotok órája, boldogan halhattok meg abban a tudatban, hogy nem vesztegettétek el az időtöket, megtettétek, ami tőletek telt.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: