2016-06-03 13:48:00• hírek • Szatmár.ro

Fülöp Gizella kémiatanárnő kapta idén a Kölcsey Nagydíjat

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban megtartott ballagási ünnepség keretében adták át a rangos elismerést Fülöp Gizellának.

"A mai társadalom egyre kevésbé becsüli meg és ismeri el a pedagógusok munkáját. Pedig lámpások ők, irányt mutatók. Munkájuk sohasem a jelennek, mindig a jövőnek szól, de ők azok is, akik a mindenkori múlt értékeit megőrzik és továbbadják a következő generációnak. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői bizottsága 2012-ben úgy döntött, hogy egy olyan díjat alapít, amellyel minden évben jelképesen megköszöni és elismeri egy pedagógus munkáját.

A Kölcsey Nagydíj Arany fokozatát az idén olyan pedagógus kollégánk kapja, aki egyike azoknak az embereknek, aki maga a Kölcsey. Neve, mosolygós lénye nemcsak szeretet és bizalmat áraszt, de ő az a tanár, akiről az egész város tudja, kölcseys .

Fáradhatatlan szervezője minden, az iskolában történő eseménynek, legyen szó akár mai, akár véndiákokról, aktív vagy nyugdías tanárokról. Pedagógus, nevelő, a szó legnemesebb értelmében, aki nemcsak szavaival, hanem tetteivel, lényével nevel. Közzöségszervező, megtartó ember, olyan kolléga, aki a fiatal generációk példaképe.

Ő az a tanár, akire igazak Babits szavai: Jó oktató, aki virgács nélkül oktat/Választott, hű barát, ki sohase zaklat,/ de kész a hívásra, s mindig ad, ha adhat.

A Kölcsey Nagydíj idei kitüntettje Fülöp Gizella kémiatanárnő" - szólt a laudáció.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: