2009-09-22 11:32:28• hírek • Szatmár.ro

Nevet adnak az utcáknak

Lengyel István polgármester
Lengyel István polgármester

Eddig minden utca a Fő utca nevet viselte a Lázárihoz tartozótelepüléseken, ami többször nehézségeket okozott a lakosság, illetve az illetékes hivatalok számára.

Ezentúl nem így lesz: várhatóan 2010 elején kerülnek ki azok az utcanévtáblák, melyeken a helyi tanács által megszabott nevek fognak szerepelni. Több önkormányzattal ellentétben a lázáriak nem erőltetnek rá idegen neveket az emberekre: megmarad a hagyományos Görbesor, Újsor, Gólyafészek utca, de Petőfi-utca is lesz, illetve több, volt földbirtokos nevéből is utcanévlesz.

A lakosság egy része ellenzi viszont azt, hogy élő személyekről - magánvállalkozókról - is utcákat nevezzenek el, de a döntéshozók elfogadták a javaslatot, miszerint a lakóparkok építőikről legyenek elnevezve: Dorle utca, Jager utca, Moldo utca.

Szárazberek főutcája Bocskai István nevét fogja felvenni. Ugyanúgy mint Sándorhomokon, Kispeleskén és Nagypeleskén, itt is a néphagyomány által használtnevek maradnak érvényben. Kivételt a sándorhomoki Kecskesor képez, melynek lakói „szalonképesebb" elnevezést szeretnének - ezt a falurészt Kriptadombnak fogják nevezni ezentúl.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: