2008-01-10 10:38:44• hírek • Szatmar.ro

Változtatnak a városnapi rendezvényen is

 Három hónapon át tartó kulturális rendezvénysorozatot terveznek.

A város vezetői az idei évben a kulturális programok színvonalainak növelésére törekednek.

Két-három éve kezdett el a városi tanács olyan nívós rendezvénysorozatokat finanszírozni, amelyek színvonalban és hatásban is kiemelkedők. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere azt nyilatkozta, nem olyan kisstílű rendezvényekre szeretnék a pénzösszegeket elkölteni, amelyek igazából hamar feledésbe merülnek, és nem céloznak meg minden korosztályt.    

-Előfordult már az évek során, hogy nem lett olyan sikeres egy fesztivál, mint amennyi összeget ráköltöttünk. Egy szatmári kulturális rendezvénysorozat elindítását tervezzük, amely  körülbelül májustól egészen júliusig tart majd, és többféle programmal lesz színesítve. A Dinu Lipatti Filharmónia zenekarának műsorait, jazz zenekarok előadását, könnyűzene koncertek sorozatát is magában foglalja. Ezen kívül több változatos programmal minden korosztályt megcélozva bővítenénk a fesztiválokat, valamint egy nagyszabású koncertet is tervezünk. – magyarázta a polgármester.

A városnapokat is ezen belül rendezik meg, de hogy elkerülhessék a nagy tömeget változtatnak a korábbi évek struktúráján. A kulturális rendezvénysorozatok lehetővé teszik, hogy ne csupán két három napra szóljanak a fesztiválok, így nem érdemes kizárólag a városnapra összezsúfolódni az embereknek, hanem szinte egész nyáron a város különböző területein kihelyezett színpadok körül élvezhetik a kultúrát ápoló, szórakoztató programokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: