2020-04-02 13:07:39• hírek • Közlemény

Nevelőintézetből család típusú nevelőotthonná alakul a Halmi Havasigyopár

illusztráció
illusztráció

A Szatmár Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság szerdán aláírta a „Halmi Havasigyopár nevelőintézet bezárása és családi típusú alternatív nevelőotthonná való alakítása és fejlesztése” nevű projekt finanszírozási szerződését, melynek összértéke 5,8 millió lej és a Regionális Operatív Program 2014 – 2020-as kiírásából valósul meg.

A projekt célja a Halmiban található Havasi gyopár nevelőintézet bezárása és három családi típusú, egyenként 12 gyereket ellátó nevelőotthon létesítése Halmiban és Tasnádon, továbbá egy 20 férőhelyes nappali gondozó központ létrehozása ugyancsak Halmiban. A projekt kivitelezési határideje 31 hónap.

Ezen projektjével a Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság azt szeretné elérni, hogy a gondozásukban lévő gyerekek családias környezetbe kerüljenek. Ez egyrészt azoknak a régi típusú, úgymond klasszikus értelemben vett nevelőintézetek a bezárását jelenti, ahol még nem érvényesülnek a gyermekek személyre szabott nevelésének lehetőségei, másrészt új típusú intézmények létrehozását teszi lehetővé, melyek már a jelenlegi elvárásoknak megfelelőek, úgynevezett családi típusú nevelőotthonok, ahol jelentősen nő a gondozott gyermekek életszínvonala.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: