2011-04-26 10:59:05• hírek • MTI

Raultól várják a csodát

A Schalke 04-Manchester United mérkőzéssel kedden megkezdődnek az elődöntős párharcok a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A meglepetésre négy közé jutott német csapat eddig minden otthoni összecsapását megnyerte a mostani sorozatban.

Az előző körben a címvédő Internazionalét búcsúztató  gelsenkircheniek ezúttal is a volt spanyol válogatott Raúl gólerősségében bíznak leginkább, a 71 BL-találatnál járó, 33 éves támadó ugyanis oroszlánrészt vállalt abban, hogy a gárda eljutott ebbe a szakaszba. Az angolok is jól ismerik a csatár képességeit, a 2000-es negyeddöntőben - akkor még a Real Madrid színeiben - két gólt is szerzett az Old Traffordon, s ezzel kiejtette az akkor címvédő szigetországi együttest.

Bár az MU eddigi talán legemlékezetesebb sikerét éppen egy német csapat, a Bayern München ellen aratta az 1999-es BL-döntőben, a sorozat 1992-es indulása óta mind a négy olyan, német  rivális elleni párharcát elvesztette, amely oda-visszavágóból állt.

"A német csapatok mindig lendületesek és eltökéltek, nem lesz ez másképp kedden sem. - mondta Sir Alex Ferguson, a manchesteriek vezetőedzője. - Mi viszont úgy kezdjük ezt az összecsapást, hogy tapasztaltabbak vagyunk, mint a korábbi években, tudjuk, mi vár ránk, az utóbbi esztendőket figyelembe véve pedig remek az idegenbeli mérlegünk."

A Schalkét irányító Ralf Rangnick több játékosát is pihentette a Kaiserslauterntől elszenvedett, szombati 1-0-s hazai bajnoki vereség alkalmával, mint mondja, kedden egy teljesen másik csapat lép majd pályára.

"Ha ugyanaz a kezdő tizenegy szerepelne, nem hiszem, hogy sok esélyünk lenne nyerni a Manchester ellen." - fogalmazott a tréner, aki bő egy hónapja váltotta a kispadon Felix Magathot.


Raul régi önmagát idézi: 44 meccsén 18 gólt lőtt a Schalkében
Raul régi önmagát idézi: 44 meccsén 18 gólt lőtt a Schalkében fotó: schalke04.de


Ami a két csapat bajnoki szereplését illeti: a németek csak a tizedik helyen szerénykednek a Bundesligába (igaz, májusban kupadöntőt játszhatnak), az MU viszont négy fordulóval a zárás előtt hat pont előnnyel vezeti a Premier League tabelláját, azaz szinte biztos a végső sikere.

Ami a hiányzókat illeti, mindkét oldalról hiányzik egy-egy született gólvágó: a hazaiak Klaas-Jan Huntelaar, a vendégek pedig Dimitar Berbatov játékáról kénytelenek lemondani. Összességében azonban az angolok állnak jobban, mivel Darren Fletcher mellett „csak" a harmadik számú kapus, Anders Lindegaard és a már évek óta maródi Owen Hargreaves nem áll Ferguson rendelkezésére, miközben John O'Shea játéka kérdéses. Ezzel szemben a hazaiak részéről biztosan nem lesz ott a pályán Christian Pander és Christoph Moritz, míg Mario Gavranovic, Peer Kluge, Kirjakosz Papadopulosz és Benedikt Höwedes játéka kérdőjeles.

A várható kezdőcsapatok:
Schalke 04: Neuer - Ucsida, Metzelder, Höwedes, Sarpei - Baumjohann, Farfan, Papadopulosz, Jurado - Edu, Raúl
Manchester United: van der Sar - da Silva, Vidic, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park, Hernandez - Rooney
Vezeti: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Bajnokok Ligája, elődöntő:
Schalke - Manchester United 21.45 TV2, TVR1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: