2011-04-26 23:06:14• hírek • Kocsis Zoltán

Neuer – ManU 0-2

Az idei labdarúgó Bajnokok Ligája meglepetés-csapata, a Schalke történelme legrangosabb mérkőzésén az első nyolc percet leszámítva nem volt partnere a rendkívül kiforrott és néhol látványos játékot bemutató Manchester Unitednek, így az elődöntők első párosítása szinte már az első találkozón eldőlt.

Több szempontból is történelmi elődöntőt vívott a két együttes, hisz amíg a ManU 12. alkalommal jutott a legrangosabb kupasorozat utolsó előtti állomásáig, addig a Schalkének ez volt első alkalom. Premiert ünnepelhetett Japán is, hisz Acuto Ucsida személyében elsőként jutott el japán játékos a BEK/BL elődöntőjéig.

A találkozó óriási iramban kezdődött, Baumjohann már a 29. másodpercben életerős lövéssel kínálta meg van der Sart, amire pontosan két perccel később Rooney válaszolt - Manuel Neuer ekkor mutatta be első bravúrját. Nem sokkal később Pak, majd Hernandez dolgoztatta meg a német kapust, a másik oldalon Edu és Farfan lövései már kevesebb veszélyt jelentettek. És ekkor még csak a kilencedik percet jegyezhettük, valamint azt írhattuk fel, hogy míg a hazaiak csak a jobb oldalon voltak aktívak, addig a vendégek mindkét szélen veszélyesen játszottak.

A folytatásban a United már a hosszú labdákat is bevetette és egyre nagyobb fölényt alakított ki, ám egy tényezővel nem tudott mit kezdeni: Neuerrel. A ifjúkori Andrij Sevcsenkóra megszólalásig hasonlító 25 éves hálóőr legalább öt bravúrt mutatott be az első félidőben, Hernandezen többször is kifogott, akárcsak a szünet előtti pillanatokban Giggsen - emellett Hernandez kétszer kapu mellé, Fabio pedig egyszer kapu fölé bombázott.

A Schalke ekkor kevés veszélyt jelentett támadásban és ez a pihenő után sem változott, Neuernek pedig már két perc után ismét nagyot kellett védenie Evra csúsztatását követően. Ezt követően azonban alaposan leült a meccs, aminek első számú oka, hogy a Manchester ilyen hőfokon is magabiztosan uralta a játékot. A Schalke a 63. percig nem tudott veszélyes lenni, ekkor egy szöglet utáni kavarodásból, majd két perccel később Edu távoli lövése révén okozott némi izgalmat.


A Manchestert csak Neuer akadályozta meg abban, hogy többször ne ünnepelhessen fotó: manutd.com
A Manchestert csak Neuer akadályozta meg abban, hogy többször ne ünnepelhessen fotó: manutd.com


A meccs ekkor kimozdult a holtpontból, ez pedig vélhetően a hazaiak kiesésébe kerül: a 67. percben Rooney adott mesteri passzt Giggsnek, két minutummal később pedig egy pazar Valencia - Hernandez összjáték után az előbb még feladóként jeleskedő csatár került kihagyhatatlan helyzetbe, és ekkor már Neuer sem tudta megmenteni csapatát.

A két gyors gól után a vendégek már végkép nem erőltették a támadásokat, míg a rendkívül erőtlen csapat benyomását keltő Schalke ekkor sem tudott erőket mozgósítani, így az utolsó húsz percben csak egy Escudero-bombát valamint egy jó Evra-lövést jegyezhettünk fel.

Majd pedig levonhattuk a következtetést, hogy Gelsenkircherben angol csapatként csak manchesteri gárda tud nyerni (2008-ban a City diadalmaskodott szintén 2-0 arányban), ez a siker pedig szinte biztosan a Manchester United döntőbe jutását jelenti. Az utóbbi négy szezonban immár harmadik alkalommal!

Bajnokok Ligája, elődöntő:
Schalke - Manchester United 0-2
gólok: Giggs (67.), Rooney (69.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: