2020-02-28 08:24:56• hírek • Blikk.hu

Netes csalók éltek vissza Erős Antónia nevével

Ügyvédekkel kutat a csalók után Erős Antónia, akinek a nevével fogyasztószert próbálnak eladni az interneten.

Az RTL Klub híradósa sem kerülte el azon sztárok sorsát, akinek arcával és nevével visszaélnek a világhálón. Antónia felháborodott, amikor viszontlátta magát egy hirdetésben, és minden követ megmozgat, hogy megtalálja a felelősöket – ha így lesz, feljelentést is tesz. Addig is arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy senki ne dőljön be a hirdetésnek.


– Nem reklámozok semmilyen fogyasztószert, nem is hiszek az ilyen készítményekben. Nem ismerem ezt a terméket, de egy biztos, ez egy nagy átverés. Pláne hogy az én ajánlásommal reklámozzák! – háborodott fel a televíziós, akit már több százan kerestek meg a hirdetés miatt.


Vannak, akik arról kérdezik, neki használt-e a szer, de akadnak, akiknek feltűnt, hogy sántít a dolog és figyelmeztetni próbálják. Az RTL Klub jogi osztályától kért segítséget, és jelen állás szerint Antóniának magánvádas eljárásban kell utánajárnia az ügynek. Persze könnyen lehet, hogy hosszú küzdelemre számíthat.


– Egy ilyen ügy akár évekig is elhúzódhat, és amennyiben nem indul nyomozás, úgy a sértett félnek kell az eljárási illetéket is fizetnie a bíróságon. Tapasztalatom szerint sajnos kevés esetben találják meg az oldal üzemeltetőit, így anyagi kártérítés ritkán van – mondta a Blikknek korábban dr. Szilágyi Roland ügyvéd a hasonló esetekről.

Antónia azonban szeretne a csalók nyomára jutni.

– Híradósként az arcom bizalmat vált ki az emberekben, ami ösztönözheti őket a vásárlásra anélkül, hogy elgondolkodnának azon, mennyire hiteles a termék. Milliókat érint Magyarországon az elhízás problémája, és célkeresztben vannak azok is, akik testképzavarral küzdenek. És komoly egészségi veszélynek vannak kitéve a cukorbetegek is, akik szintén adhatnak az én szavamra, ráadásul a 2-es típusú cukorbetegek nagyobb része súlyproblémákkal küzd – magyarázta a műsorvezető, aki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, és 25 éve maga is cukorbeteg, noha az 1-es típusba tartozik.
 

– Arra kérek mindenkit, hogy a Facebookon és az Instagramon jelentsék, ha találkoznak a hirdetéssel. Azon dolgozunk, hogy felkutassuk a felelősöket, és ha kell, feljelentést is teszek. Felháborító, hogy jóhiszemű embereket így próbálnak megtéveszteni azért, hogy haszonra tegyenek szert!


Rovábbi bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: