2012-07-03 15:16:29• hírek • Szatmar.ro

Nesta Kanadába szerződött

A 36 éves védőlegendának lejárt a szerződése a Milan csapatával, és tíz évnyi szolgálat után elhagyta a "milánói ördögöket", hogy pályafutását egy kevésbé igénybe vevő bajnokságban, az Észak-Amerikai Profi Ligában fejezze be.

Nesta nem az a hűtlen típus, egész eddigi pályafutása során mindössze két klubbot szolgált: 1993-2002 között a Laziót, 2002 és 2012 között a Milant erősítette. A milánóiak egy évtizede 30 millió eurót fizettek érte.

Nesta 351 alkalommal lépett pályára az olasz élvonalban, 99-szer a Bajnokok Ligájában, 78-szor az olasz válogatottban. Trófeáit még összeszámolni is nehéz: az olasz válogatottal nyert U21-es Európa-bajnokságot és világbajnokságot, klubcsapataival három olasz bajnoki címet, három Olasz Kupát, négy Olasz Szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, egy Kupagyőztesek Európai Kupáját (a sorozat utolsó kiírását 1999-ben), három Európai Szuperkupát, egy Világkupát, egy Klubvilágbajnokságot. Hazájában négyszer választották meg az Év Védőjének.

A Montrealban nem ő lesz az egyedüli egykori olasz válogatott. Leendő csapattársai közül ugyanis Matteo Ferrari 11, Marco di Vaio 14, Bernardo Corradi pedig 13 alkalommal ölthette magára a nemzeti csapat mezét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: