2010-02-19 15:01:01• hírek • Kótai Levente

Néptáncra perdít a MADISZ

A néptáncoktatás hagyományát tartja meg a Szatmárnémeti MADISZ.

Helyi és magyarországi oktatók bevonásával kívánnak mozgalmi jelleget kölcsönözni a magyar néptánc oktatásának és tanulásának a Szatmárnémeti MADISZ önkéntesei. A térségünkre jellemző táncrend mellett mezőségi és felcsíki hagyományokat, mozdulatokat sajátíthatnak el az érdeklődők.

A 2010-es év indító eseményére február 22-én kerül sor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti 9-es termében. Kása Zsolt szervező elmondta, hogy a nap folyamán három különböző órában más más generációk képviselőit várják. Délután 5-től az egészen kicsik (I-IV. osztályosok) gyakorolhatják a hagyományos ritmusokra való mozgást. Ezt követően este 6-tól az V-VIII. osztályosok előtt van nyitva a terem. A fiatalokat és felnőtteket este héttől fogadják az oktatók.

Borbély Simon Csaba és felesége Andrea Érmihályfalváról valamint Gucsa Sándor és Ráckkevi Éva Nyíregyházáról mint táncoktatók nem ismeretlenek a szatmári folklórkedvelő közönség előtt. Ahogy a tavalyi évben, úgy az idén is minden második hétfőn várják a tanulni vágyókat. A köztes heteken sem maradnak lehetőség nélkül azok, akik tánccal töltenék a hétfő estéjüket. Ezeken a napokon este hét órától Szarvas Károly várja oktatással egybekötött táncházzal az érdeklődőket a MADISZ pincéjében (Mihai Viteazul utca, 10 szám).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: