2012-05-28 19:44:28• hírek • Póti Orsolya

Néptáncoltak Piros Pünkösd Napján

Második alkalommal került megrendezésre a pünkösdi magyar néptáncfesztivál a megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében. Az érdeklődők a Szakszervezetek Művelődési Házában olyan népszerű magyar táncokat tekinthettek meg, mint a legényes, a csárdás, a karikás vagy a toborzó.

Május 28-án, Pünkösd hétfőjén Szatmár megyei néptánccsoportok találkozójára került sor a Szakszervezetek Művelődési Házában. A "Jeles Piros Pünkösd Napján" elnevezésű  fesztivált a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ referense, Enyedi István nyitotta meg, majd Felician Pop, a központ igazgatója köszöntötte a fellépőket és a közönséget.

A második alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon tíz néptánccsoport mutatott be különféle néptáncokat, mint például legényest, csárdást, karikást és toborzót.

Enyedi István örömét fejezte ki az iránt, hogy idén is sor kerülhetett a találkozóra, ugyanis ez úton is ápolhatjuk hagyományainkat. A rendezvény célja nem más, mint hogy a megyében működő néptánccsoportokat nyilvántartásba vegyék, illetve a csoportok tagjai megismerjék egymást.

Az idei fesztiválon fellépett az Avasújvárosi „Bokréta" Néptánccsoport, a Nagykárolyi „Rekettye" Néptánccsoport, a Kökényesdi Rozmaring Néptánccsoport, a Nemzetiségek Népi Együttese, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csoportja, a „Bokréta", a bogdándi „Rozsmalint", az Egri Csodaszarvas, valamint a dobrai, erdődi és halmi néptánccsoportok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: