2009-09-21 11:24:32• hírek • Ferencyi Noémi

Néptáncoktatás – új helyszínen

Idén is szervez néptáncoktatást a MADISZ. Hamarosan gyermektáncházat is indítanának a szervezők.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a MADISZ által szervezett néptáncoktatás. A tavaszi-nyári időszakban szünetelő oktatás eddig a MADISZ székházában, a pinceklubban zajlott, azonban a hely szűkösnek bizonyult, illetve szellőztetni sem lehetett megfelelő képen a termet, ezért új helyszínt kerestek a táncház számára. „Ha minden a terv szerint alakul, akkor már jövő hétfőn a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületében tartjuk az első néptáncoktatást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a főgimnázium földszinti 9-es termébe este 19 órától. Az iskola vezetősége örült, hogy az elkövetkezőkben ott tartjuk a táncházat, hiszen így bizonyára több  kölcseys diák kap majd kedvet a néptánctanuláshoz"- tudtuk meg Kánya Lászlótól, a MADISZ elnökétől.

Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan hányan vesznek részt a néptáncoktatáson, hiszen volt olyan, hogy alig fértünk a teremben és az is előfordult, hogy csak néhányan jöttek el - mondta el érdeklődésünkre Kánya.

Akik eddig is részt vettek a kéthetente sorra kerülő táncházakon már jól ismerik Gucsa Sándor néptáncoktatót, aki Nyíregyházáról érkezik, hogy a szatmáriakat elkalauzolja a néptánc rejtelmeibe. A táncoktatást idén is a budapesti Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatja.

A hétfői néptáncoktatásra elsősorban 14 éven felülieket várnak, ugyanis a gyermekek számára is indítanának táncházat, azonban ennek részleteit a napokban tisztázzák a szervezők.


Idén is Gucsa Sándor lesz a MADISZ-táncházak oktatója
Hétfőtől ismét lesz néptáncoktatás a MADISZ szervezésében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: