2014-09-08 15:49:18• hírek • Berei Csilla Blanka

Néptáncfesztivált tartottak Bogdándon

Szeptember 7-én, vasárnap került immár huszonnegyedik alkalommal megrendezésre a Bogdándi Nemzetiségi Néptáncfesztivál. Az esemény a néptánccsoportok felvonulásával kezdődött, ez után pedig a fesztivál társszervezője, Mészáros Lőrinc, majd Bogdánd polgármestere, Aurel Bojan köszöntötte a jelenlevőket.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdetét vette a néptáncosok seregszemléje. Felléptek Szatmár és Szilágy megyei tánccsoportok, így a bogdándi Rozsmalint, a szilágycsehi Berekenye, a zilahi Terbete, a nagykárolyi Rekettye és Ceatăra, az egri Csodaszarvas, a szilágyszéri Kukuró, a lázári Tulipán, az avasújvárosi Bokréta, a szilágykorondi néptánccsoport, sváb néptánccsoportok Szatmárnémetiből, Nagykárolyból és Csomaközről. Ezek mellett fellépett a kárpátaljai Veljatino, az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport, illetve a székelykeresztúri Pipacsok.

A táncos lábú fiatalok különféle tájegységek táncaival szórakoztatták a nézőket. Főszerepet kapott a szatmári és szilágysági táncok bemutatása, de láthattak a színpadhoz látogatók mezőségi, cigány-, német- és gömöri táncokat is. A színpadi előadások mellett az érdeklődök megtekinthették az Aranykapu Kulturális Egyesület és a Borókagyökér Egyesület standjait, ahol különböző népi mesterségek zajlottak.

A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett az idei alkalommal is. Szatmárnémetiből a szervezők buszokat indítottak a helyszínre annak érdekében, hogy minél többen a helyszínen élvezhessék a minőségi zenét és táncot.

A rendezvényre a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében, a Szatmár Megyei Tanács támogatásával került sor.

Károlyiak Bogdándon

Károlyiak Bogdándon

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: