2018-08-29 06:11:31• hírek • Közlemény

Néptáncbemutatóval, táncházzal, bállal vár a Német Néptánccsoportok Találkozója

Szeptember 1-jén és 2-án a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet 22. alkalommal rendezi meg a Német Néptánccsoportok Találkozóját.

A rendezvénysorozatra német tánccsoportokat várnak a szervezők Détáról, Szebenből, Nagyváradról, Palotáról, Felsővisóról, Kálmándról, Nagykárolyból, Csomaközről, Szaniszlóról, Béltekről, Nagymajtényból és Szatmárnémetiből.


A találkozó szombat délelőtt 10 órakor táncházzal kezdődik az Ifjúsági Központ Wendelin Fuhrmann termében (V. Lucaciu 9). A táncház keretében a fiatalok egymástól tanulnak különböző német néptáncokat. Szombat délután 14:30 órától kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melynek témája „Trendi a népviselet és a néptánc vagy....?”. A felvonulás 16:30 kor kezdődik a Svábháztól. A zenét a Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltattja. A központi parkban a népviseleti bemutatót követően a fiatalok egy közös táncot mutatnak be.


Ezután minden tánccsoport bemutattja saját táncait. Szombat este bált rendeznek a találkozó résztvevőinek. Vasárnap délelőtt a fiatalok ünnepi szentmisén vesznek részt 10 órától a Kálvária templomban, melyet Orbán Michael jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa celebrál. Ezt követően 11:30 órától a Vasárnapi Kávézó keretén belül néptáncbemutató lesz az Ifjúsági Központ/Svábház (V. Lucaciu 9) udvarán. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kultúrális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: