2014-06-04 13:32:02• hírek • Szatmár.ro

Néptánc és népi mesterségek Jeles Piros Pünkösd Napján

Idén immár negyedik alkalommal kerül sor Szatmárnémetiben a néptáncfesztiválra.

Szombaton, június 7-én 15 órától a néptánc és a népi mesterségek kerülnek majd a figyelem középpontjába Szatmárnémeti új főterén, a sokak által csak Gödörként emlegetett rendezvénytéren és környékén. A Szatmár Megyei Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében ugyanis itt kerül sor a IV. Jeles Piros Pünkösd Napján című néptáncgálára.

Nagy Orbán, a szervező intézmény aligazgatója tavaly újította meg a rendezvényt: a szabad térre kivitt eseménynek sok résztvevője volt és a közönség is népesebb volt az addigiaknál. Idén viszont még bővebb és nagyobb lesz a néptáncfesztivál, hiszen a megye gyakorlatilag összes magyar néptánccsoportja meghívást kapott erre. A Gödör szomszédságában népi mesterségek művelői tartanak majd bemutatókat az Aranykapu Kultúrális Egyesület és a Borókagyökér Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. Sőt, a bátrabbak bele is kóstolhatnak ezekbe a mesterségekbe, próbára téve saját képességeiket.

Az idei rendezvény - mint azt már említettük - 15 órakor veszi kezdetét, a rövid megnyitó után pedig a Tokos Együttes muzsikájára, népi gyermekjátékokra invitálnak majd mindenkit. Ezt követi majd a fellépő néptánccsoportok produkciója, majd táncházzal ér véget a mozgalmasnak ígérkező rendezvény.

Jeles Piros Pünkösd Napján - Szatmárnémetiben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: