2008-09-24 15:54:53• hírek • Parajdi Andrea

Népszerűsítik az egészséges táplálkozást

Az idei tanévtől lépett életbe az a kormányrendelet, amely szabályozza az iskolabüfékben forgalmazható élelmiszerek listáját, s ezáltal szorgalmazza a diákok egészséges táplálkozásra való nevelését. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Fogyasztóvédelmi Hivatal szintén ebből a célból indít egy tájékoztató jellegű akciót.

Viorel Buda főtanfelügyelő, illetve Lucian Rus, a Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgatója szerdán írt alá egy együttműködési szerződést, amelynek keretében 12 hónapon át előadásokat szerveznek az egészséges táplálkozás témakörében.

A diákokkal megismertetik majd a kormány által kidolgozott, a táplálkozásra rendkívül káros hét kritériumos listát, amelyet az iskolabüfék üzemeltetőinek be kell tartani. Az összeállításban a túlzott cukor, zsír, kalória és sótartalmú ételek mellett az üdítőitalok is szerepelnek, valamint azt is előírják, hogy szigorúan tilos olyan termékeket forgalmazni, amelyek nincsenek felcímkézve, illetve becsomagolva.

A Fogyasztóvédelmi Hivatal főként azért csatlakozott a tájékoztató jellegű akcióhoz, hogy a diákok minél szélesebb körben megismerhessék a fogyasztók jogait.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: