2007-04-06 19:08:11• hírek • István Löchli

Népszerűbb az internetes média

 Összehasonlították az internetes médiát és a nyomtatott sajtót - a győztes a digitális sajtó lett.
Egy nemrégiben készült tanulmányban, melyet az Amerikai Egyesült Államokban végeztek, összehasonlították a nyomtatott sajtó és az elektronikus médiát olvasó emberek szokásait.
 
Igen érdekes következtetéseket vontak le a szakemberek, hiszen az elektronikus sajtót olvasók sokkal hajlamosabbak hosszabb terjedelmű cikkek elolvasására, és fogékonyabbak az itt közölt reklámokra, mint a hagyományos, nyomtatott sajtóban levőkre. A kutatásban összesen hatszáz 18 és 60 év közötti alanyt vizsgáltak meg, mely fele-fele arányban tartalmazott nőket és férfiakat. A kutatók egy hónapon keresztül vizsgálták a kísérletben résztvevő emberek internetes szokásait, és egy kis miniatűr kamerát szereltek a számítógép elé, amivel pontosan nyomon követték, ki milyen jellegű oldalakat látogat, mennyit olvasnak, milyen reklámokat néznek meg.
 
A kísérletből kitűnt, hogy míg a nyomtatott sajtó szövegeinek 62 százalékát olvassák el, addig az internetes média esetében ez a számadat eléri a 77 százalékot is.  Megcáfolódott az a korábbi tévhit is, miszerint az elektronikus sajtó cikkeit az emberek nem mindig olvassák végig, hiszen a tanulmány rámutatott, az internetes olvasók kétharmada nagy figyelmet szentel az írásoknak és elejétől végéig áttanulmányozzák azokat. A reklámokkal is pont ez a helyzet, az internetes médiában közölt reklámok sokkal jobban felkeltik az emberek érdeklődését, hiszen bővebb információkat tudhatnak meg a reklámozott termékekről.
 
A szakemberek szerint nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy az elektronikus média teljes nagymértékben átvegye a vezetést, és szolgáltatásaival lekörözi a hagyományos nyomtatott sajtót.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: