2011-04-26 14:18:05• hírek • Szatmár.ro

Népszerű matekversenyen vetélkedtek

A Zrínyi Ilona-Gordiusz matematika verseny döntőit Kecskeméten tartották.

Április 20-22. között Kecskemét adott otthont a Zrínyi Ilona-Gordiusz matematika tesztverseny döntőjének, amelyre 628 tanuló kapott meghívást, közöttük 137 határon túli versenyző
A megnyitó ünnepség a 3 - 8 osztályos tanulóknak és kíséretüknek a Katona József színházban volt, ahol megtekinthették a Popeye, avagy az elrabolt spenótszállítmány című zenés darabot, illetve a Kodály iskola dísztermében, ahol a Gordiuszos versenyzőknek és kíséretüknek A császár régi/új ruhája című mesejáték került bemutatásra.
A háromnapos rendezvényen a matematika verseny mellett még számos ismeretterjesztő és szórakoztató programot is szerveztek.

Kulturális programok, városnézés, planetárium, Ráday múzeumi látogatás, logikai játékbemutatók, érdekes fizikai kísérletek bemutatása, kézműves foglalkozások, társasjátékok, sportrendezvények, lego-robotok programozása.
Szatmár megye képviseletében 13 tanuló vett részt a verseny döntő szakaszán, 6 tanuló a 3 -8 osztályokból, a Zrínyi Ilona verseny keretében, 7 tanuló a 9 - 12 osztályokból, a Gordiusz verseny keretében, akik az I. fordulóban a legjobb eredményt érték el a megyében.


A szatmári matekesek
A szatmári matekesek



A matekeseket a verseny körzeti szervezői, Mátyás Beáta, a Mircea Eliade Iskola tanára és Kovács Béla, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból kísérte el a megmérettetésre. A tanulók közül mindenki megállta helyét a döntőn résztvevők népes táborában.

Jó helyezést értek el az igen erős nemzetközi mezőnyben: Baranyai István Dávid ötödik osztályos tanuló 25. hely, 10-es Számú Általános Iskola, tanára Kacsó Zsuzsanna; Schefler Gergő hetedik osztályos tanuló 29 hely, Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, tanára Koczinger Éva; Lakatos Tamás tizenegyedik osztályos tanuló, 19. hely, tanára Nevelits Gyöngyvér, Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

Kimagasló eredményt ért el Bondici László, 12 osztályos tanuló a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, aki 9. helyezést ért el, ezért oklevelet és könyvjutalmat is kapott, ezen kívül különdíjban is részesült, mint négyszeres döntős, tanára: Ványi Emese.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: