2011-02-18 16:09:08• hírek • Szatmár.ro

Népszerű matekversenyen vetélkedtek

Pénteken délután rendezték meg a Zrínyi Ilona és a Gordiusz matematikaversenyek megyei szakaszait.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Zrínyi Ilona illetve a Gordiusz matekverseny, idén közel 1600 Szatmár megyei diák jelentkezett a vetélkedőre.
A péntek délután három órakor kezdődött megmérettetést idén Szatmár megye három településén és öt tanintézményében szervezték meg: Szatmárnémetiben a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban és a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, Nagykárolyban a 3-as Számú Általános Iskolában és az Elméleti Líceumban, Tasnádon pedig az Általános Iskolában foghattak hozzá a feladatok megoldásának a tanulók.

A versenyt feleletválasztós teszt formájában rendezték meg. A versenyen a feladatok megoldására a III-IV. osztályos tanulóknak 60 perc (25 feladat), az V-VI. osztályos tanulóknak 75 perc (25 feladat), a VII-VIII. osztályos tanulóknak 90 perc (30 feladat) állt a rendelkezésükre. A IX-XII. osztályokban minden versenyzőnek 90 perc alatt 30 (évfolyamonként különböző) feladatot kellett megoldania. A feladatok után öt lehetséges válasz volt, amelyek közül pontosan egy helyes. A helyes válasz betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlapon kellett megjelölni.

A versenyen III-VIII. és IX-XII. osztályos tanulók vehettek részt. A döntőt pedig a magyarországi Kecskeméten április 20 - 22. között rendezik meg, ahova minden évfolyam legjobbjai kaphatnak meghívást.
A Szatmár megyei eredményekre és a továbbjutók neveire azonban még várni kell, az eredményhirdetést és díjkiosztást az elkövetkező napokban szervezik meg.


Matekverseny volt
Matekverseny volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: