2018-02-19 10:03:01• hírek • Bede Emőke

Népszerű bohózatot hoz el városunkba a Magyar Állami Operaház

A Business Transaction segítségével újabb óriási sikernek örvendő előadás érkezik el Szatmárnémetibe. A Magyar Állami Operaház Gaetano Donizetti bohózatát, a Don Pasquale-t mutatja be az Északi Színház színpadán.

A Magyar Állami Operaház egyik fő célkitűzése az, hogy elvigye az operát olyan városokba is, ahol a nagyközönség nem találkozhat a műfajjal. Így született meg 1948-ban a Gördülő Opera ötlete. Majd hatvan évnyi szünet után újra felkarolták a gondolatot, így 2014-ben ismét útjára indították a projektet, ez alkalommal pedig a méltán népszerű bohózattal indultak világhódító útra, a Don Pasquale történetét feldolgozó történettel. Ókovács Szilveszter főigazgató megfogalmazása szerint a cél most is ugyanaz, mint az elődöké: az Opera márkavédjegyes előadásait eljuttatni operát nem játszó magyar városokba.
 

Szatmárnémetinek a rendszerváltás óta először lesz lehetősége fogadni az Opera előadását: Káel Csaba Don Pasquale-rendezését, amelynek címszerepében Szüle Tamás, az egyetlen női szerepben pedig Szemere Zita áll színpadra.
 

A Don Pasquale az operairodalom egyik legismertebb bohózata, filmvígjátékokat is megszégyenítő helyzetkomikumával, színpompás jellemeivel, sziporkázó humorával. Zenéje különösképpen virtuóz, Malatesta doktor és Don Pasquale híres kettőse minden idők egyik legkedvesebb gálaszáma. Ugyanakkor, ha kicsit jobban elmerülünk a történetben, láthatjuk, hogy valójában örök emberi gondokról, vágyakról, csalódásokról és illúzióvesztésekről van itt szó.              
 

A magyar anyanyelvű közönség részvételén kívül számítanak a román anyanyelvű színházat-operát szerető közönség részvételére is ezen az egyedi eseményen, melynek az Északi Színház adhat otthont, hiszen az előadást teljes egészében románul is feliratozzák.
 

Ha te is szeretnél kikapcsolódni és őszintén nevetni néhány órát, akkor 2018. március 14-én vegyél részt te is a Magyar Állami Operaház előadásán. A 19 órakor kezdődő előadásra az Északi Színház jegypénztárában lehet jegyet váltani.
 

Támogatók: Diego, Bodnar, Ecomatrix, Neon Lighting.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: