2010-06-16 13:54:15• hírek • Szatmár.ro

Néprajzi és néptánc tábor a Madisszal

Idén is megszervezi táborait a Szatmárnémeti MADISZ.

Csűride-Csűroda Néprajzi Napközis Tábor

A Szatmárnémeti MADISZ június 28-július 2 között szervezi meg a Néprajzi Napközis Táborát Mikolában. A táborban a gyermek szakemberek írányítása mellett tölthetik el tartalmasan a vakáció napjait. A tábor jelegzetessége, hogy gyakorlati élményekkel (kemencés kenyérsütés, szekerezés, stb.) halmozza el a városi gyermekeket. 20 fős óvodai (3 éves kortól) és 20 fős iskolai (IV osztályossal bezárólag) csoportok tartalmas időtöltését szervezik.

A táborba június 21.-ig lehet jelentkezni. A tábori jelentkezés a részvételi díj-hozzájárulás befizetésével válik érvényessé. A táborok programja 9.00-17.30 óra között tart. A helyszínre együtt utaznak vonattal. Gyülekező a Vasút Állomáson. Mikolában a tábori tevékenységek az óvoda udvarán 9.00-11.00 és 16.00-19.30 között illetve 11.00-16.00 a mikolai Művelődési Otthonban zajlanak. A napközis tábor ideje alatt napi 3 fő étkezést és két uzsonnát biztosítanak, amelynek költségét a tábor részvételi díja tartalmazza.

A táborok minimum 10 befizetett jelentkező esetén indulnak.

 

 

XVI. Néptánctábor

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 8-15 között szervezi meg a  XIV. Néptánc és kézműves tábort  Hadadon a Dégenfeld kastélyban.


Pillanatkép a tavalyi néptánctáborból
Pillanatkép a tavalyi néptánctáborból


A táborban szatmári és szilágysági táncrendet oktatnak felnőttek számára illetve szatmári és délalföldi táncrendet gyermekek számára. Gyermekek számára Maier Reimond (Raji), táncpedagógus és felesége Katalin valamint felnőttek számára Bajkó László és Polgár Emília oktatnak. A talpalávalót a tokaj-hegyaljai Parapács és a  sepsiszentgyörgyi Pirászló zenekarok szolgáltatják. A napi (csütörtök kivételével)  3 órás (gyermekek és kezdő felnőttek számára) és 5 órás (haladó felnőttek számára) néptáncoktatás mellett lesz népdaltanítás, táncház, tábortűz, népijáték, kirándulás.

A néptánc és a kézműves foglalkozások jól kiegészítik egymást. A résztvevők napi párhuzamosan zajló kézműves foglalkozásokon vehetnek részt (agyagozás, kosárfonás, nemezelés, gyöngyfűzés, bogozás, hímzés).

A szervezők napi 3 étkezést, osztálytermekben való szállást (matracokon), sátorozási, tisztálkodási lehetőséget.

A tábor célja a hagyományápolás, megszerettetni a fiatalokkal a népzenét, népdalt, néptáncot valamint, azoknak is teret és helyet szeretnénk biztosítani akik még nem elkötelezettjei a néptáncolásnak, éneklésnek. Szatmár vidékén, a parciumban  hiánypótló, az általuk szervezett tábor.

Bővebb felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak: Telefon: 0261-710810 (üzenetrögzítő is, visszahívják), madisz@datec.ro, www.madisz.datec.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: