2019-04-26 06:01:00• hírek • Közlemény

Népi mesterségek és hagyományőrző programok a Családi Hétvégén

Nem csak koncertekkel várják a kikapcsolódni vágyókat a Családi Hétvégére, hanem egész napos hagyományőrző programokkal is. Ez teszi a hétvégét igazán élvezetessé a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

Az előző évekhez hasonlóan idén is egész napos elfoglaltságban lehet része azoknak, akik május 17-19. között ellátogatnak a Kossuth-kertbe. Itt zajlik majd a Családi Hétvége színes programja, mely számos tradicionális kikapcsolódási lehetőséget kínál a kisgyermekektől a nagyszülőkig, minden korosztály számára.

 

A népzenét és néptáncot kedvelők sem maradnak látnivaló nélkül, hiszen pénteken a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ „Jeles Piros Pünkösd Napján” néptáncgálája keretében a Szatmár megyei magyar néptánccsoportok hozzák el számukra a szatmári és környékbeli tájegységek népi kulturális kincseit.

 

A Borókagyökér Egyesület környékbeli mesterek portékáinak kiállításával és vásárával, továbbá népi gyermekjátékokkal és kézműves bemutatókkal várja a résztvevőket.

 

Az Aranykapu Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezésében mulatságos játszóházszerű-, illetve kézműves foglalkozásokkal, lebilincselő előadásokkal tölthetik szabadidejüket a népi mesterségek iránt érdeklődők.

 

A hétvégén egész napos kikapcsolódást nyújt a Kézműves Kiállítás és Vásár mellett az Aranykapu Sziget. Szombaton és vasárnap délelőttől az esti órákig nagymamáink konyhaművészetével ismerkedhetnek meg a térségünk gasztronómiai jellegzetességei iránt érdeklődők. Az Aranykapu Szigetre látogatnak receptjeikkel és ételeikkel a Bogdándi Hagyományőrzők, a Sárközújlaki Református Nőszövetség tagjai, a Mezőpetri és Kálmándi Nőszövetség tagjai és a Kémeri Hagyományőrzők.

 

Ez időben várja látogatóit a Női gyógyító sátor, valamint az Aranykapu népi játszókert. Az utóbbi a régi idők jellegzetes játékait mutatja be, mely érdekfeszítő élményt nyújthat a digitális kor gyermekei számára - szintúgy, mint a Hagyományos kézműves mesterségek bemutatója. S akinek ez sem lenne elég, vasárnap délután folyamán testközelből is megismerkedhet velük, kipróbálhatja őket az Aranykapu Szigeten.

 

Május közepén tehát igazi hagyományőrző programkavalkáddal várja látogatóit a Családi Hétvége! Látogasson ki családjával május 17-19. között a Kossuth-kertbe, töltse szabadidejét szórakozva, szerettei körében!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: